Sosyal Medya

Coğrafyamız

Katar'daki büyükelçimizden açıklama var

Katar Büyükelçimizden, yaşanan diplomatik krize dair açıklama geldi.



Körfezde yaÅŸanan diplomatik krizinin odağındaki Katar’ın baÅŸkenti Doha’da Türkiye’ nin büyükelçisi vazifesini üstlenen Fikret Özer, diplomatik krizin ÅŸifrelerini çözümledi ve adres olarak Amerika BirleÅŸik Devletleri BaÅŸkanı Donald Trump’ı gösterdi.

Büyükelçi Fikret Özer, BirleÅŸik Arap Emirlikleri’ nin Katar’ ın 2022’ de dünzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliÄŸi yapacak olmasını kabul edemediÄŸini bildirdi.
Büyükelçi Fikret Özer'in beyanları şu şekilde;

GÃœNDE 30 SEFER

"Bu körfez ülkelerinden birbirlerine önceden kısa bir süre içerisinde uçak gelip gidiyordu, günde hemen hemen otuz sefer olurdu. Åžu anda Katar’dan BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Bahreyn arasındaki uçuÅŸlar durmuÅŸ vaziyette. Ancak bu ülkelerde yaÅŸayan insanlar birbirleri ile akraba. ÖrneÄŸin Suudi Arabistan’daki bir kabilenin kolu burada, aileler farklı farklı ülkelere yayılmış durumda.

TRUPM’IN GELİŞİNDEN SONRA BU HALE GELDÄ°

Suudi Arabistan, Körfez bölgesinin ‘aÄŸabeyi’ durumunda ve buradaki en mütemekkin ülkedir. 
Kral Selman’ın ilk döneminde de Katar’la iliÅŸkiler normal bir seyir halinde idi fakat Trump’la yapılan görüşmedenin hemen ardından herhalde ‘Biz ne yapsak Amerika bizi destekler’ fikri yerleÅŸmiÅŸ olmalı ki bu derece sert ve keskin bir tavrı koyabilsinler. Yani Trump’ın geliÅŸiyle ne olduysa bir ÅŸeyler oldu." diyerek süreç hakkında yorumlarda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.