Sosyal Medya

Güncel

TSK'dan Katar açıklaması

3 kişilik bir askerî heyet Katar'a gitti



TSK'dan yapılan açıklamada, 3 kişilik heyetin üs kurmak için Katar'da olduğu belirtildi.

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde;

TSK unsurlarının Katar’da daimi konuÅŸlanmasına imkân saÄŸlayan “Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri EÄŸitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın KonuÅŸlandırılması Konusunda Ä°ÅŸ BirliÄŸi AnlaÅŸması” 15 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe girmiÅŸtir. Söz konusu anlaÅŸmayı müteakip Ekim 2015 tarihinden itibaren TSK unsurlarının Katar’da konuÅŸlanması ile ilgili çalışmalar baÅŸlatılmıştır.

TSK unsurlarının konuşlanmasına yönelik ihtiyaçları yerinde tespit etmek, konuşlanılacak olan arazinin keşfini yapmak ve gerekli koordinasyonu sağlamak maksadıyla 2015 yılından itibaren iki ülke silahlı kuvvetleri arasında karşılıklı ziyaretler yapılmaktadır.

“Katar Topraklarında Türk Kuvvetlerinin KonuÅŸlandırılmasına Ä°liÅŸkin Uygulama AnlaÅŸması” ise 28 Nisan 2016 tarihinde imzalanmış ve 07 Haziran 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiÅŸtir. Böylece, TSK unsurlarının Katar’da konuÅŸlandırılmasına yönelik Türkiye’nin iç hukuk süreci tamamlanmıştır.

KonuÅŸlanma çalışmalarının devamı niteliÄŸinde son olarak 12 Haziran 2017 tarihinde üç kiÅŸilik bir askerî heyet Katar’a gönderilmiÅŸtir. Heyet, konuÅŸlanma hazırlıkları ile ilgili keÅŸif ve koordinasyon çalışmalarına Katar’da devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.