Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arap Birliği'nden Kuveyt Emiri'nin arabuluculuk çalışmalarına tam destek

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt, "Kuveyt Emiri'nin yaptıkları sadece Körfez İşbirliği Konseyini değil tüm Arapları temsil etmektedir." dedi.



Arap BirliÄŸi Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Gayt, Kuveyt Emiri Åžeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki diplomatik krizin sona ermesi için yürüttüğü çalışmaya destek verdiÄŸini belirtti.

Arap BirliÄŸinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ebu'l Gayt, Kuveyt DışiÅŸleri Bakanı ve BaÅŸbakan Yardımcısı Sabah el-Halid es-Sabah ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi telefon görüşmesinde Kuveyt Emiri'nin krizin çözümü için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ebu'l Gayt, DışiÅŸleri Bakanı Sabah'a, "Kuveyt Emiri'nin yaptıkları sadece Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyini deÄŸil tüm Arapları temsil etmektedir." diyerek, yürütülen çalışmalara destek olduÄŸunu ifade etti. Genel Sekreter Ebu'l Gayt, söz konusu çabanın meyvesini vereceÄŸi ve anlaÅŸmazlıkların çözümü için ortak bir zemin bulunacağından umutlu olduÄŸunu dile getirdi.

Devletler arasında ülkelerin içişlerine müdahale etmeme, iyi komşuluk ilişkilerini koruma ve politik seçeneklere saygı duyma temelleri üzerinde barışçıl ilişkiler kurulması çağrısı yapan Ebu'l Gayt, terörle mücadele konusunda Arap Birliğinin kuruluş bildirisi ve birliğin zirvelerinde alınan kararlara bağlı kalınmasını istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.