Sosyal Medya

Güncel

İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı

Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı,Kanal İstanbul projesinin gerekli olduğunu söyleyerek, “İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez.Aksi taktirde her gün deniz kazaları olur” dedi



Beylikdüzü Belediyesinin düzenlediÄŸi ramazan etkinliklerinin dün akÅŸamki konuÄŸu tarihçi Ä°lber Ortaylı’ydı. Beylikdüzü’nde yaÅŸayan vatandaÅŸlarla YaÅŸam Vadisi’nde söyleÅŸide bir araya gelen Ortaylı, tarihi konularda merak edilen konulara deÄŸindi. 

SöyleÅŸiye Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.Ä°lber Ortaylı düzenlenen söyleÅŸide Kanal Ä°stanbul’un gerekli olduÄŸunu söyleyerek, "Zaten Lozan deÄŸiÅŸti ve daha çok deÄŸiÅŸecek. Montrö Lozan’ın tashihi demektir. Daha da tashihi edilecek çünkü Ä°stanbul BoÄŸazı’ndan bu kadar ÅŸilep geçemez. Aksi takdirde her gün deniz kazaları olur haberiniz olsun.  Yani bundan sonra ciddi bir hükümetin programı o çılgın kanal denen kanalın yapılmasıdır. Onu aklı başında jeologlar Celal Åžengör gibileri evet diyorlar, bu iÅŸ lazım diyorlar. Çünkü Ä°stanbul boÄŸazları milletler arası bir trafiÄŸe müsait deÄŸildir. Lozan ve Montrö zamanında buradan geçen gemilerin yoÄŸunluÄŸu yüzde 1’in de altında. Bu hacmi kaldıramaz. Ä°stanbul’un nüfusu 1 milyondu boÄŸaz iÅŸlemiyordu zaten.  Åžimdi bizim okuldan bile motor kalkıyor sabah akÅŸam karşıya. Servisle taşıyacak halimiz yok.  Her yakada 10’ar milyon adam yaşıyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.