Sosyal Medya

Güncel

BMC Altay tankı ihalesine hazır

SSM’nin Altay tankının seri üretimi için ihale yöntemini seçmesi yeni bir heyecan başlattı. Sektörün önemli üreticilerinin atacağı adımlar merak edilirken Altay tankı ihalesine hazır olduklarını açıklayan BMC, projenin seri üretimine talip olduklarını duyurdu.



Savunma Sanayi MüsteÅŸarlığı’nın (SSM) Milli Ä°mkanlarla Modern Tank Ãœretim Projesi’ne (Altay Projesi) yönelik yaptığı ihale yönteminin uygulanacağı yönündeki açıklamasıyla ilan ettiÄŸi yeni süreç baÅŸladı.Altay Tankı’nın seri üretimine iliÅŸkin en son teklifini geçen yıl 29 AÄŸustos’ta sunan Otokar, Savunma Sanayi’nden, “Teklifin idari, mali ve teknik tüm yönleri ile deÄŸerlendirildiÄŸi, ancak fiyat baÅŸta olmak üzere sözleÅŸme ÅŸartlarında anlaÅŸma saÄŸlanamaması nedeniyle uygun bulunmayarak, ihtiyacın ihale yöntemiyle karşılanmasına karar verildiÄŸi” yanıtını aldı.

SERÄ° ÃœRETÄ°ME TALÄ°BÄ°Z

Bu açıklamadan sonra BMC Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ethem Sancak’ın daha önce yaptığı Altay tankının seri üretimi ihalesine girmeye hazır ve projeye talip oldukları yönündeki açıklama akıllara geldi. Sancak, şöyle konuÅŸmuÅŸtu: “Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı (SSM)  3-4 yıl önce 500 milyon dolar sübvansiyon yaparak 5 tane tank modeli ürettirdi. ALTAY tankı... Bu firma prototipleri baÅŸarıyla üretti ve teslim etti. SSM seri üretim için ihale açacak. Biz de ihaleye girmek için hazırız ve talibiz.” 

Savunmada Hedef beş yılda 373 yeni patent

Savunma sanayinin lokomotifi görevi gören Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ÅŸirketleri, askeri teknolojileri pek çok alanda sivil sektörlere de taşıyarak sanayinin farklı alanlarının geliÅŸimine de destek veriyor. Dünyanın en büyük 100 savunma ÅŸirketi arasında yer alan ASELSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÅž (TUSAÅž), ROKETSAN, HAVELSAN, elektrik enerjisi üretiminde kullanılan elektrik ve elektromekanik ekipmanlar üreten Ä°ÅžBÄ°R, batarya, ÅŸarj cihazı, uçak aküsü üreticisi ASPÄ°LSAN, ortaya çıkan ürün ve çözümleri, patent ve faydalı model belgesiyle tescilliyor. Åžirketler 5 yıllık dönemde 373 patent ve faydalı model belgesi almayı amaçlıyor. En fazla patent ve faydalı model belgesi hedefi olan ÅŸirket 213 ürünle ASELSAN olarak dikkati çekiyor.   ASELSAN’ı 61 patent ve faydalı model hedefiyle HAVELSAN izliyor. TUSAÅž’ın 54, ROKETSAN’ın 36, ASPÄ°LSAN’ın 5, Ä°ÅžBÄ°R’in 4 yenilikçi ürün ve çözüm geliÅŸtirme hedefi bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.