Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım'dan IKBY'nin referandum planı için açıklama

Başbakan Yıldırım, IKBY'nin 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma planıyla ilgili, "Bizim görüşümüz çok açık ve nettir. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü istiyoruz." dedi



BaÅŸbakan Binali Yıldırım,  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma planına iliÅŸkin,  "Bizim görüşümüz çok açık ve nettir. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü istiyoruz. Bütün Iraklıların bir arada, bir devlet olarak yaÅŸamasını istiyoruz. Dolayısıyla, bölgemizde yeterince sorun var. Yeni bir sorun alanı oluÅŸturulmasının doÄŸru olmadığını düşünüyoruz ve bu kararın da sorumsuzca verilmiÅŸ bir karar olduÄŸunu düşünüyoruz."  dedi.

Yıldırım, Altındağ'daki Cenabı Ahmet Paşa Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"IKBY'nin 25 Eylül'de bağımsızlık için referandum yapma kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldırım, "Bizim görüşümüz çok açık ve nettir. Biz, Irak'ın toprak bütünlüğünü istiyoruz. Bütün Iraklıların bir arada, bir devlet olarak yaşamasını istiyoruz. Dolayısıyla bölgemizde yeterince sorun var, yeni bir sorun alanı oluşturulmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu kararın da sorumsuzca verilmiş bir karar olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.