Sosyal Medya

Güncel

Katar operasyonunun mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Farklı bir oyun oynanıyor ama arkasında kim olduğunu henüz bulamadık” derken, Kılıçdaroğlu oyunu şıppadanak çözüyor ve “İhvan'ı biçme” kampanyasına katılıyor.



Ahmet TaÅŸgetiren - STAR

Hicaz Demiryolu'nu sabote etmek için bedevi Araplara ray başına bir altın vermek kafi gelmişti.

Erbakan'ı devirmek için Türkiye'nin Milli Güvenlik Kurulu kullanıldı.

Erdoğan'ı devirmek için dini zeminde oluşmuş bir yapı istihdam edild.

Mısır'da halkın oylarıyla iktidara gelmiÅŸ bir kadroyu, Ä°hvan iktidarını, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin “Demokrasiyi kurtarmak için” gerekçesine baÄŸladığı, alnı secdeye giden bir generalin darbesi devirdi, darbeci generalin darbe sonrası çektirdiÄŸi ilk fotoÄŸrafta, Ä°hvan'ı yeterince radikal bulmayan Selefiler yer aldı.

Åžimdi, “Ä°hvan'a destek olduÄŸu” gerekçesiyle Katar'ı, kendisini “Hadimül haremeyni' ÅŸ-ÅŸerifeyn” diye niteleyen Suud Kralı vuruyor, Amerika'nın acaip yeni baÅŸkanının refakatinde...

Bu coğrafya bunlara alışık ne yazık ki...

Bizim KılıçdaroÄŸlu'muz da yemeyip içmeyip klasik CHP kodlarına dönerek “Suudi Arabistan dahil 7 ülke, Katar’ı teröre destek vermekle suçladılar ve Katar’ın büyükelçi ve vatandaÅŸlarını kendi ülkelerinden çıkmaya zorladılar. Bizim bu konuda hükümete önerilerimiz var” deyip ÅŸunları söylüyor:

“Birinci öneri; Katar, Ä°hvan’a yani Müslüman KardeÅŸler’e desteÄŸini kesmelidir. Bu konuda Ä°hvan’ı destekleyecek siyasetten AKP uzak durmalıdır. Müslüman KardeÅŸleri destekliyor baÅŸta AKP’nin Genel BaÅŸkanı; bu çok tehlikelidir ve o desteÄŸini çekmelidir. Aynı ÅŸekilde Rabia simgesinden de vazgeçmelidir.”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan “Farklı bir oyun oynanıyor ama arkasında kim olduÄŸunu henüz bulamadık” derken, KılıçdaroÄŸlu oyunu şıppadanak çözüyor ve “Ä°hvan'ı biçme” kampanyasına katılıyor.

Bir oyun, evet.

İslam dünyasının 100 yıl evvel kurgulanan oyunu bozmak iradesini seslendirmeye başladığı dönemden itibaren devreye sokulmaya çalışılan bir oyun.

Sovyetler'in dağıldığı, VarÅŸova Paktı'nın sona erdiÄŸi ve NATO'ya yeni misyon arandığı döneme denk gelen günlerde Batı platformlarında masaya konan “Ä°slam'ı ne yapacağız?” sorusunun cevap şıkları...

- Kırmızı tehlike bitti, şimdi hesaplaşma sırası yeşil tehlikede. Köktendinci İslam, radikal İslam, siyasal İslam, entegrist İslam vs...

Ortadoğu'daki kriz bölgelerine müdahale misyonu. Enerji kaynaklarının güvenle Batı'ya akması meselesi.

Dönemin ABD BaÅŸkanı, Saddam'ın Kuveyt'e giriÅŸini “SavaÅŸ sebebi” sayıp harekete geçecekti.

Bir yandan Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Margaret Thatcher, bir yandan dönemin NATO Genel Sekreteri Willy Claes“Ä°slam köktendinciliÄŸi ile mücadele” bayrağını açma çaÄŸrısı yapacaktı.

Cezayir'de “iktidar adayı” olan Ä°slami Selamet Cephesi'ne yönelik darbe, bu ortamda gerçekleÅŸecekti. Arkasında Fransa vardı.

Filistin seçimlerine sorunsuz katılan Hamas, seçimi kazandıktan sonra “Terörist” olarak ilan edilecekti. 

Arap Baharı, Batı çıkarlarına dokunmayacağını garanti etse ve sistem planında laik yapılara vücut verseydi, bahar gelirdi coÄŸrafyamıza ama Mısır örneÄŸinde farklı seyredeceÄŸine hükmedilince, Sisi darbesiyle önce Ä°hvan'ın, ardından da “Bahar”ın ipi çekiliverdi.

Tayyip ErdoÄŸan, Ä°slam coÄŸrafyasında Batı'nın öngördüğü dönüşümü taşıyacak olsaydı, Batı'nın “Ä°slam coÄŸrafyasını dönüştüren kahraman” niÅŸanına layık görülürdü. Ne demiÅŸti eski ABD büyükelçilerinden James Jeffrey Batı'da ErdoÄŸan'a yönelik negatif kampanyalar için:“Yaltaklansa sorun olmazdı, ama yaltaklanmıyor” demiÅŸti.

Obama dönemiSisi'yi devÅŸirdi.

Trump ise Sisi ile Salman'ı, birkaç uydu devlet ile el ele tutuÅŸturup, devÅŸirilenler kervanına kattı.

Katar'a “Sen misin aykırı oynayan?” deniyor.

Katar işi Katar'dan ibaret değil, hala anlamadık mı?

Nükleer müzakerelerde onca siper olunan Ä°ran'ı alıp götürdüler Irak'ta sözümona “ÅžiiHilali”ne alan açarak.

Sisi Riyad'da Trump ve Kral Salman'la o ışıklı küreyi avuçlarken Türkiye'ye nanik yapıyor aslında. 

Coğrafyamız çok emek istiyor çok.

Sıfır sorundan nerelere geldik baksanıza.

Diyorlar ki “Öyle oyun oynarız ki ÅŸaÅŸar kalırsınız. Arkasında kimin olduÄŸunu da çözemezsiniz.”

Yani darbenin nereden geldiÄŸini...

Katar içimizi zonklatıyor değil mi? İşte mesele bu zonklamada.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.