Sosyal Medya

Güncel

Gökçe Fırat'ın sigortası FETÖ'cü şirketten!

FETÖ sanığı Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun, örgüte ait bir şirkette sigortalı olarak çalıştığı gündeme geldi.



FETÖ’nün medya yapılanmasına iliÅŸkin yürütülen ‘darbe’ soruÅŸturmasında, tutuklu sanıklardan Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat ÇulhaoÄŸlu’nun, örgüte ait bir ÅŸirkette sigortalı olarak çalıştığı gündeme geldi.

Star gazetesinden Kemal Gümüş’ün haberine göre; Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca Fetullahçı Terör Örgütü’nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen ‘Darbe’ soruÅŸturması tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede; Atilla Taş, Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Abdullah Kılıç, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Oğuz Usluer, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız, Yakup Çetin sanık olarak yer aldı.

Ä°ddianamede, sanıkların FETÖ’nün medya yapılanmasında yer aldıkları, darbe giriÅŸimi öncesi ve sonrasında, kamuoyu oluÅŸturmak amacıyla ‘etki ajanlığı’ yaptıkları vurgulandı.

KADROSU VAR

Sanıklar hakkında ikiÅŸer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, Türk Solu Gazetesi’nin yazarı Gökçe Fırat ÇulhaoÄŸlu’na geniÅŸ yer verildi.

SoruÅŸturmada, aynı zamanda Ulusal Parti’nin Genel BaÅŸkanı olan ÇulhaoÄŸlu’nun, FETÖ’nün kayyum atanan finansörü Kaynak Holding’e baÄŸlı Işık Özel EÄŸitim Yayıncılık Åžirketi’nde SGK kaydının olduÄŸu ortaya çıktı.

Gökçe Fırat ÇulhaoÄŸlu’nun FETÖ/PDY üyeleri ile birlikte Ä°stanbul Adliyesi’ndeki eylemlere katıldığı, örgütün medya yapılanmasında Zaman Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile beraber hareket ettiÄŸine de iddianamede yer verildi.

SOSYALÄ°ST KILIFLI

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ä°rfan Fidan iddianamede, ÇulhaoÄŸlu için “Sosyalist / solcu görünümlü FETÖ/PDY tetikçisi” ifadesini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a hakaret ettiÄŸi video kayıtlarıyla da gündeme gelen Gökçe Fırat ÇulhaoÄŸlu’nun da aralarında bulunduÄŸu ‘FETÖ’nün medya yapılanması’ sanıkları, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklu olarak yargılandıkları Ä°stanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 31 Mart’ta tahliye edilmiÅŸti. Ancak, BaÅŸsavcı Fidan’ın itirazı üzerine yeniden tutuklanmışlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.