Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran Meclisi'nde 4 kişiyi rehin alan terörist kendini patlattı

İran parlamentosuna düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü. Saldırı sonrası 4 kişiyi rehin alan terörist üzerindeki bombalı yelekle intihar saldırısı gerçekleştirdi. Rehinelerin akıbeti ise henüz bilinmiyor.



Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran güne terör saldırısıyla baÅŸladı. Ä°ran parlamento binasına düzenlenen silahlı saldırıda 7 kiÅŸi öldü, 4 kiÅŸi de teröristler tarafından rehin alındı. 4 kiÅŸiyi rehin alan, etrafı güvenlik görevlilerince çevrili canlı bomba kendini patlattı. Teröristin yanındaki rehinelerin akibeti henüz bilinmiyor. Saldırıyı ise DEAÅž üstlendi.

7 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ REHİN ALINDI

Ä°ran devlet televizyonu, saldırganların 4 kiÅŸi olduÄŸunu ve 8 kiÅŸinin yaralandığını duyurdu. Ä°ran basını saldırıda 7 kiÅŸinin öldüğünü, 4 kiÅŸinin rehin alındığını duyurdu. Press TV, Ä°ran parlamentosunda 4 kiÅŸiyi rehin alan saldırganın kendini patlattığını bildirdi.

MECLÄ°STE KENDÄ°SÄ°NÄ° PATLATTI

Meclise saldırı gerçekleştiren ve daha sonra 4 kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında 4 rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Fars Haber Ajansı, 4'üncü katta bulunan saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığını açıklamıştı. Saldırganın yanındaki rehinelerin akıbeti henüz bilinmiyor.-


SALDIRGANLAR Ä°KÄ°SÄ° KALAFNÄ°KOFLUYDU

Tahran Milletvekili Ä°lyas Hezreti saldırganlardan ikisinin kalaÅŸnikof, birinin ise tabanca taşıdığını açıkladı. Saldırganların milletvekili katına çıkmaya çalıştığı ancak durdurulduÄŸu belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI: ENDİŞELENECEK BİR ŞEY YOK

Ä°ran Ä°Ã§iÅŸleri Bakanı, saldırı bölgelerindeki durumun kontrol altına alındığını ve endiÅŸelenecek bir ÅŸey olmadığını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.