Sosyal Medya

Coğrafyamız

Trump ve Kral Selman telefonda görüştü

Trump ile S. Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz arasındaki telefon görüşmesinde iki liderin bölgesel istikrar ve terörün finansmanının önlenmesi konularını ele aldığı bildirildi.



Beyaz Saray, Trump-Kral Selman görüşmesine iliÅŸkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BaÅŸkan Donald Trump, iki kutsal mabedin muhafızı Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile konuÅŸtu. Ä°ki lider terör örgütlerinin finansmanının ve bölgedeki herhangi bir ülke tarafından aşırılıkçılığın yaygınlaÅŸtırılmasının önlenmesiyle ilgili konuları ele aldı. BaÅŸkan, birleÅŸik bir Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyinin, bölgesel istikrarın yaygınlaÅŸtırılması ve terörün maÄŸlup edilmesinde kritik olduÄŸunun altını çizdi."

Trump, Katar ve bazı Körfez ülkeleri arasındaki krize iliÅŸkin Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda Katar'ı hedef alarak, "Kral ve 50 ülke temsilcileriyle buluÅŸtuÄŸum Suudi Arabistan ziyaretinin faydalı olduÄŸunu görmek memnuniyet verici. Aşırılığın finansmanına karşı katı bir çizgiyi takip edeceklerini söylemiÅŸlerdi ve tüm göstergeler Katar'ı iÅŸaret ediyordu. Belki de bu, terör korkusunun sonunun baÅŸlangıcı olacaktır." deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen dün sabah yaptıkları açıklamalarla "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı.

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.