Sosyal Medya

Güncel

"Hümüket Rabia simgesinden vezgeçmeli"

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, skandal bir açıklama yaparak, "Hümüket Rabia simgesinden vezgeçmeli" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

"RABİA SİMGESİNDEN VAZGEÇMELİ"

KonuÅŸmasında Katar krizine de deÄŸinen ve yine skandal ifadeler kullanan KılıçdaroÄŸlu, "Hümüket Rabia simgesinden vezgeçmeli, terör örgütünün dört parmağını simgeniz yaptınız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Müslüman dünyası ile ilgili kısa bir açıklama yapmıştım. Bilimdeki geriliÄŸi anlatmıştım. Ramazan ayı sabır, ibadet ve bereket ayı demiÅŸtim. Suudi Arabistan dahil 7 ülke Katar'ı teröre destek vermekle suçladılar ve vatandaÅŸlarını kendi ülkelerinden çıkmaya davet ettileri. Ä°slam Dünyası'nın geldiÄŸi noktaya bak. 

Barış ayında çeliÅŸkiye bak. Hepimizin bunlardan ders çıkarması lazım. Can kaybından akan kanlardan herkesin ders çıkarması lazım. Politikayı etnik kimlik üzerinden yaparsanız acıyı asla önleyemezsiniz. Hükümete önerilerimiz var. 

"TERÖR ÖRGÃœTÃœNÃœN 4 PARMAÄžINI GETÄ°RDÄ°NÄ°Z SÄ°MGE YAPTINIZ" 

Katar, Ä°hvan'a desteÄŸini kesmeli. Bu konuda Ä°hvan'ı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Müslüman KardeÅŸler'i desteÄŸini baÅŸta AK Parti Genel BaÅŸkanı çekmeli, aynı ÅŸekilde Rabia simgesinden de vazgeçmeli. Mısır, Suudi ARabistan ve BAE terör örgütü olarak görüyor. 

Siz simgesini getiriyor, AK Parti'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Ne yerli ne milli. Terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz, simge yaptınız. Türkiye Suudi Arabistan'la Katar arasında taraf olmamalıdır. 

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Dolayısıyla bu konuda dış politikayı yürütenlerin dikkatli olması gerekiyor. Gelelim son konuya, 15 Temmuz darbe giriÅŸimini yaÅŸadık. Bu darbe giriÅŸimine karşı 4 siyasi parti ortak bildiri yayınladı. 

Parlamento dışındaki bütün siyasi partiler de buna destek verdiler. Darbe Komisyonu’nu kurduk, kurduk da sonuca ulaÅŸtık mı? Hayır. Ben zaman zaman iktidarı ve darbe yapanları eleÅŸtiriyorum. 

Darbe yapanların kimler olduğunun ortaya çıkarılmasını istiyorum. Gerçek faillerin bulunmasını istiyorum. Gerçek failleri bulup ortaya çıkarmazsak darbeyle tam anlamıyla yüzleşemeyiz.

DARBEYLE Ä°LGÄ°LÄ° KAFAMIZDA BÃœYÃœK SORULAR VAR

Ben bunları söylerken zaman zaman eleÅŸtiri konusu oluyorum. “Siz FETÖ’yü mü destekliyorsunuz?” diyorlar. Bizim politikamız Fethullah Gülen cemaati ile mücadeleyle geçti. AraÅŸtırma önergeleri verdik, soru önergeleri verdik. EleÅŸtirdik. Her ÅŸeyi ama her ÅŸeyi yaptık. 

Åžimdi darbeyle ilgili kafamızda büyük sorular var. O konuda komisyondaki arkadaÅŸlarımız bizim tarihimize geçecek çok önemli bir rapor hazırlıyorlar. Hem partimizin hem Türkiye’nin hem bütün vatandaÅŸların hislerine tercüman olacak bir rapor hazırlıyoruz. Sorularımız var. Onlarca soru var. Bunların cevabını almış deÄŸiliz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.