Sosyal Medya

Güncel

İsrail mahkemesi M. Murteca'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi

İsrail mahkemesi, 12 Şubat'tan bu yana İsrail'in güneyindeki Nafha hapishanesinde tutulan TİKA'nın Gazze Şeridi'ndeki çalışanı Filistin uyruklu Muhammed Murteca'nın duruşmasını 5 Temmuz'a erteledi.



Biru's-Seba kentindeki Merkezi Mahkeme, Murteca'nın da hazır bulunduÄŸu bugünkü duruÅŸmada "sanığın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruÅŸmanın 5 Temmuz'da görülmesine" karar verdi.

TÄ°KA'nın Gazze Åžeridi'ndeki çalışanı Murteca, 12 Åžubat'ta Ä°srail güçleri tarafından gözaltına alınmış 37 gün süren gözaltı halinin ardından 21 Mart'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmasına karar verilmiÅŸti.

Murteca, 12 Şubat'tan bu yana İsrail'in güneyindeki Nafha hapishanesinde tutuluyor.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet, Murteca'nın insani krizle pençeleşen Gazze'deki yardım faaliyetlerine, "teröre destek" suçlaması getirmişti.

Åžin-Bet yaptığı yazılı açıklamada, Murteca’yı, TÄ°KA'nın dünyanın en büyük insani dramlarından birinin yaÅŸandığı Gazze Åžeridi'ne yaptığı insani yardımları "askeri hedefler için kullanılmak üzere Ä°zzettin el-Kassam Tugayları üyelerine ve ailelerine dağıtmakla" suçlamıştı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Murteca, 2012'den bu yana Gazze'de TİKA için çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.