Sosyal Medya

Güncel

LYS sınavlarında toplu taşıma ücretsiz

10 -11 - 17- 18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına girecek öğrenci ve görevliler, İstanbul’da toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayında aldığı karar, AK Parti Grup BaÅŸkan Vekili Temel BaÅŸalan ve CHP Gurup BaÅŸkan Vekili ErtuÄŸrul Gülsever’in ortak önergesi olarak Belediye Meclisi’ne taşındı.

ÖĞRENCİLERİN RAHAT ULAŞMASI İÇİN ALINDI

LYS sınavlarında toplu ulaşım araçlarının öğrenci ve görevlilere ücretsiz hizmet vermesini içeren önerge, ‘Teklif Karar’ olarak görüşülerek Meclis Ãœyelerinin oy birliÄŸiyle kabul edildi. Kararın, öğrenci ve görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaÅŸabilmesi için alındığı belirtildi.

Karara göre; 2017- ÖSYS kapsamında 10 – 11 – 17 – 18 Haziran 2017 tarihlerindeki Lisans YerleÅŸtirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrenci ve görevliler, 07.00 – 16.00 saatleri arasında sınav giriÅŸ veya görevli belgelerini ibraz ederek; Ä°ETT Otobüsleri, Otobüs A.Åž. Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Åžehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Motorları, Tramvay, Metro, Hafif Metro, Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvayı’nı ücretsiz kullanacak.

Ä°STANBUL/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.