Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Katar'a destek vermek yanlış

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Katar kriziyle ilgili ilk kez konuşarak, Türkiye'nin tutumunu eleştirdi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, DÄ°SK, Hak-Ä°ÅŸ, Türk-Ä°ÅŸ konfederasyonlarının baÅŸkanlarının katıldığı çalıştay sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Milliyet Gazetesinden Serpil Çevikcan'ın köşesine taşıdığı sohbette KılıçdaroÄŸlu, Katar kriziyle ilgili de ilk kez konuÅŸtu.

Kılıçdaroğlu: Katar'a destek vermek yanlış

"TÃœRKÄ°YE POZÄ°SYONUNU YANLIÅž NOKTADA KOYDU"

"OrtadoÄŸu’da dengelerin deÄŸiÅŸeceÄŸini üç aÅŸağı beÅŸ yukarı hepimiz tahmin ediyorduk ama Türkiye pozisyonunu yanlış noktada ve yanlış yerde koydu" diyen KılıçdaroÄŸlu, ÅŸu sözlerle Katar'a karşı 7 ülkenin koyduÄŸu ambargoyu savundu:

"Uygar dünyada nasıl kaybettiyse OrtadoÄŸu’da da kaybetme sürecine girdi. Ä°hvan’ın demokrasiden yana hiçbir zaman tavır takınmadığını, Ä°hvan’ın dini kullanarak, geniÅŸ kitleleri etkilemeye çalıştığını hepimiz biliyorduk. Dünya biliyordu ama Türkiye’de iktidar olanlar Ä°hvan’dan yana tavır koydular, o kadar ki Ä°hvan’ın dört parmağını Türkiye’ye getirdiler.

"KATAR'A NİYE ASKERİ BİRLİK GÖNDERDİK?"

Ä°slam dünyası da bundan rahatsız. Rahatsızlığını bu son hareket ortaya koydu. Biz Katar’a niye askeri birlik gönderdik? Avrupa’yı karşımıza aldığımız gibi geniÅŸ bir Ä°slam dünyasını da karşımıza aldık. Dış politikada geldiÄŸimiz nokta bu"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.