Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tunus Katar'ın yanında!

Tunus'ta siyasi partilerin bir kısmı sükunet çağrısı yaparken, diğer kısmı da Katar'ın yanında yer alınması gerektiğini belirtti



Tunus'ta, Katar'la bazı Arap ülkeleri arasındaki krize iliÅŸkin farklı görüşler ortaya koyan siyasi partilerin kısmı sükunet çaÄŸrısı yaparken, diÄŸer kısmı Katar'ın yanında yer alınması gerektiÄŸini belirtti

Ãœlkede koalisyonun başı Nida Tunus Partisi Parlamento grubunu temsil eden Milletvekili Hasan el-Ä°mari yaptığı açıklamada, olaya müdahale konusunda acele davranılmaması ve durumun netleÅŸmesi gerektiÄŸini söyledi.

İmari, Katar'a karşı uygulanan ambargonun uzun sürme ihtimalinin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Nahda Hareketi Parlamento Grup BaÅŸkanı Nureddin Bahiri de teÅŸkilatının körfezdeki geliÅŸmeleri takiple meÅŸgul olduÄŸunu belirterek, bölünme ve çekiÅŸmelerden uzak durma ve diyalogla çözüm yolu arama çaÄŸrısında bulundu.

Katar'ın terörle mücadelede uluslararası tercihin yanında yer aldığını dile getiren Bahiri, bölünmenin, terörle mücadele gücünü zayıflatacağını söyledi.

Öte yandan, Parlamento'da solun adresi Halk Cephesi milletvekillerinden Jilani Hemmami, "Olanlar bölgede Vahhabilik ve Ä°hvan olarak bilinen iki hat arasındaki çekiÅŸmenin patlaması anlamına geliyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"BUNUN TEMELİNDE İHVAN'A VE DESTEKÇİLERİNE KARŞI ALINAN KESİN TAVIR VAR"

Gelişmelerin, Trump'ın Suudi Arabistan gezisinin ardından ortaya çıkmasına dikkati çeken Hemmami, "Bunun temelinde İhvan'a ve destekçilerine karşı alınan kesin tavır" olduğunu vurguladı.

Hemmami, "Katarlılar, Tunus'a zamanında yardımda bulunmuşlardı ancak siyasi baskıların Suudi blokunun yanında yer alınması yönünde olacağını bekliyorum." dedi.

Eski Tunus CumhurbaÅŸkanı ve Tunus Ä°rade Hareketi Partisi BaÅŸkanı Muhammed Munsif Merzuki de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Stratejik ve tarihi bir çerçeveye oturtulmazsa anlaşılmayacak bir diz çöktürme hareketidir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Merzuki, "Katar, Tunus'a dost bir ülkedir. Halkı temsil ettiği kabul edilen hükümetimizin Katar'ı boğmaya dönük bu uygulamayı protesto etmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"Özgür Kütle" adıyla bilinen Parlamento grubu ise yayımladığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın tarafında yer alınmasının ülke çıkarları için daha uygun olacağı, aksi takdirde bu ülkelerde çalışan Tunusluların zor durumda kalacağı uyarısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.