Sosyal Medya

Dünya

Almanya'nın İncirlik ısrarının nedeni PKK mı?

Almanya’nın Dışişleri Bakanı, İncirlik pazarlığı yapmak için bugün Ankara’ya geliyor. Berlin, PKK’ya silah yardımlarını daha rahat yönetebilmek için İncirlik'te kalmak istiyor.



YeniÅŸafak'ın haberine göre, FETÖ’cüleri Türkiye’ye karşı himaye eden Almanya’nın DışiÅŸleri Bakanı Gabriel, Ä°ncirlik pazarlığı yapmak için bugün Ankara’ya geliyor. Berlin, PKK’lı teröristlere silah yardımlarını daha rahat yönetebilmek için Ä°ncirlik’te kalmak istiyor.

Türkiye’yi güneyden kuÅŸatmaya almak isteyen terör gruplarına en üst düzeyde askeri yardım yapan ABD ve Batılı ülkeler bu terör organizasyonunu Ä°ncirlik Ãœssü’nden yönetiyor. Suriye’deki hava operasyonlarının büyük kısmını Ä°ncirlik merkezli yapan ABD, ‘SDG’ adını verdiÄŸi Suriye PKK’sının rahat ilerleyebilmesi için icra ettiÄŸi bombardımanları buradan idare ediyor. Ä°ncirlik’ten kalkan ve PKK’nın önünü açma amaçlı operasyonlar gerçekleÅŸtiren ABD uçakları, bir yandan da Suriye ÅŸehirlerine bomba yaÄŸdırarak yüzlerce sivili öldürüyor.

Ä°KÄ° GÃœZERGAHTAN BÄ°RÄ°

Batı, Suriye’deki PKK’lılara yardımları iki ana rotayı kullanarak yapıyor. Biri Suriye-Irak sınırındaki Rabia Kapısı’nı kullanarak yapılan intikal, diÄŸeri ise Ä°ncirlik Ãœssü kullanılarak indirilen silahlar. Resmi olarak 2014 yılından bu yana yapılan teslimatlar büyük bir orduya yetecek kadar fazla. PKK’ya silah verenler sadece Amerikalılar deÄŸil. Almanya da ‘DEAÅž’a karşı mücadele’ kisvesi altında PKK’ya cömertçe silah veren ülkeler arasında. PKK’ya Suriye’de el bombaları ve Milan tipi tanksavarlar Almanya tarafından teslim ediliyor. Cizre, Nusaybin ve Sur’daki meskun mahal operasyonlarında da çok sayıda Alman silahı ele geçirilmiÅŸti.

YILLARCA PKK’YI BESLEDÄ°

1990’lı yıllarda GüneydoÄŸu’da terörü köpürten NATO’ya baÄŸlı ‘Çekiç Güç’ de PKK’yı askeri ve lojistik açıdan donatmış ve teröristlerin NATO’dan aldığı silahlarla güvenlik güçleri ve sivillere saldırmasının önünü açmıştı. Çekiç Güç kapsamındaki ABD helikopterlerinin PKK’ya yardım paketleri attığının ortaya çıkması üzerine o dönem Genelkurmay BaÅŸkanı olan DoÄŸan GüreÅŸ, güneydoÄŸudaki askeri birliklerine “OHAL bölgesinde hava sahasına izinsiz giren helikopterler düşürülecektir” ÅŸeklinde yazı göndererek PKK’ya yardım atan helikopterler için vur emri vermiÅŸti.

NÃœKLEER BOMBALAR VAR

Çok sayıda yabancı kaynaklı rapora göre batılı devletler Ä°ncirlik’te nükleer silah barındırıyor. Amerikan Ulusal Kaynaklar Savunma Konseyi’nden Hans Krinstensen’in 2005 yılında yazdığı rapora göre Ä°ncirlik’e 1998’e kadar 90 adet B-61 nükleer baÅŸlıklı füze yerleÅŸtirildi. Nükleer Uzmanı Amy Woolf Avrupa genelinde yerleÅŸik tutulan B-61 baÅŸlığının toplamda 200 olduÄŸunu raporlaÅŸtırmıştı. 2010’da ortaya çıkan Wikileaks belgesinde ise Ä°ncirlik’teki B-61 baÅŸlıklı nükleer bombaların HiroÅŸima’ya atılan bombadan 21 kat daha etkili olduÄŸu yazılı.

BU SÖYLEME SON VERİN

Türkiye’nin Sigmar Gabriel’le istiÅŸare edeceÄŸi konuların başında, Almanya’daki Türkiye karşıtı söylemlerin varlığı olacak. Diplomatik kaynaklar, Alman medyasında yoÄŸun ÅŸekilde Türkiye karşıtı haberlerin varlığının en önemli nedeninin Alman hükümetinin bu doÄŸrultudaki tutumunun olduÄŸu görüşünde. Kaynaklar, iliÅŸkilerde güven bunalımını aÅŸmada Almanya’nın öncelikle bu söyleme son vermesinin çok etkili olacağı yorumunda bulunuyor. Gabriel’in, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile görüşmesi, BaÅŸbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edilmesi bekleniyor. Gabriel’e ayrıca, ülkesindeki Alman ırkçılar tarafından katledilen Türk vatandaÅŸlarıyla ilgili yürütülen soruÅŸturmaların ‘neden bir türlü ilerleyemediÄŸi’ de sorulacak.

GELMEDEN ÖNCE AÇIKLAMA YAPTI

Alman DışiÅŸleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye hareketinden önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile iliÅŸkileri düzeltmek için çaba sarf edeceÄŸini söyledi.

Sigmar Gabriel, Ankara ziyareti sırasında parlamenterlerin Alman askerlerini ziyaret edebilmesi konusunda ısrarcı olacağını söyledi. Almanya’nın parlamento ordusuna sahip olduÄŸunu ve milletvekillerinin yurtdışı görevdeki askerleri ziyaret edebilmeleri gerektiÄŸini hatırlatan Gabriel,” Türkiye Ä°ncirlik konusunda adım atamayacaksa ya da atmak istemiyorsa, o zaman bize tek çekilme seçeneÄŸi kalıyor” diye konuÅŸtu.

TÜRKİYE'YE GİDİYORUM ÇÜNKÜ...

Ziyareti boyunca Türk-Alman iliÅŸkilerinin tekrar normal rayına oturması için çaba harcayacağını kaydeden Gabriel,” Ankara’ya gidiyorum, çünkü birbirimizi tamamen kaybetmememiz için yapılmadık giriÅŸim kalmamalı” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.