Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan yalanlama: 'Bu haberler art niyetli sürecin bir parçası'

FETÖ'den gözaltına alınan Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem'in atandığı dönemde eski Başbakan Davutloğlu'nun görevde olduğu haberlerine yalanlama geldi. Davutoğlu'nun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, bu kişinin kendi başbakanlığı döneminde atanmadığı belirtildi. Açıklamada haberi yapanların art niyetli olduğu vurgulandı.



Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem ile eşi Gülümser Erdem'in FETÖ üyesi olmak suçundan gözaltına alınması sonrası, bazı basın yayın organlarında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu döneminde göreve başladığı iddiaları yer aldı. Ancak Davutoğlu bu iddiayı sosyal medya hesabından yapıtığı yazılı açıklamayla yalanladı. Davutoğlu kendisinin Başbakanlığı döneminde bu kişiden hiçbir hizmet almadığını bildirdi.

Davutoğlu'nun facebook hesabında yeralan açıklama şöyle:

“Dün ve bugün bazı basın-yayın organlarında ‘Sayın DavutoÄŸlu döneminde BaÅŸbakan BaÅŸmüşaviri atanan bir ÅŸahsın gözaltına alındığı’ iddiasından hareketle Sayın DavutoÄŸlu’nun bir danışmanının FETÖ baÄŸlantısı üzerine haberler yayınlanmıştır.

Öncelikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde görüldüğü üzere bu alçak terör örgütü kendini gizleyerek devletin en önemli kurumlarında çok önemli görevlere gelebilmiş ve bu görevi vatanlarına, milletlerine, devletlerine ihanet için kullanmışlardır.

Bununla birlikte anılan ÅŸahıs Sayın DavutoÄŸlu döneminde BaÅŸbakanlık BaÅŸmüşavirliÄŸi görevine atanmamış, Sayın DavutoÄŸlu’na da BaÅŸbakanlık görevi sırasında hiçbir hizmette bulunmamıştır.

Haberi yayınlayan basın kuruluÅŸları ÅŸahsın atama tarihinde Sayın DavutoÄŸlu’nun BaÅŸbakanlık görevinde olmadığını en basit araÅŸtırma ile görebilecekken birçok örnekte olduÄŸu gibi kasıtlı bir ÅŸekilde Sayın DavutoÄŸlu’na konuyu baÄŸlamaları uzun süredir devam eden maksatlı ve art niyetli bir sürecin parçasıdır. Konuyla ilgili hukuki süreç baÅŸlatılmıştır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.