Sosyal Medya

Dünya

ABD'li vekiller: Türkiye'ye silah satışı durdurulmalı

Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında, protestocularla yaşanan kavgaya tepki gösteren vekiller silah satışının durdurulmasını istedi.



Temsilciler Meclisi Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi BaÅŸkanı Cumhuriyetçi Parti üyesi Ed Royce ile Komite'nin en üst düzey Demokrat Parti üyesi Maryland Senatörü Ben Cardin, ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson'a bir mektup yazarak, Türkiye'ye 1.2 milyon dolarlık silah satışının durdurulmasını talep etti.

"ENDÄ°ÅžELÄ°YÄ°Z" MEKTUBU

Ä°ki meclis üyesinin mektupta, olaydan ‘derin endiÅŸe' duyulduÄŸu, konuyla ilgili ‘tatmin edici' bir çözüm sunulana kadar, 16 Mayıs'taki olaya karışmış herhangi bir Türk servisine yapılacak savunma alanındaki satışların askıya alınması talep edildi.

ABD'li vekiller: Türkiye'ye silah satışı durdurulmalı

600 BİN SİLAH SATIŞI GERÇEKLEŞMİŞTİ

New York Times'ın haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, 15 Mayıs'ta New Hampshire merkezli Sig Sauer tarafından üretilen bin 600 yarı otomatik silahın Türk aracı şirkete satışını onaylamıştı.

Silahların, Erdoğan'ı koruyan istihbarat servisi tarafından kullanılmasının amaçlandığı belirtildi.

KONU Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° YORUM YAPILMADI

Bakanlığın onayından bir gün sonra, Türkiye'nin Washington BüyükelçiliÄŸi önündeki protestocularla yaÅŸanan kavga büyük yankı uyandırmıştı.

NYT'nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı söz konusu satışla ilgili yorum yapmayı reddederken, Sig Sauer temsilcileri ve Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden de konuyla ilgili yorum yapma talebine yanıt gelmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.