Sosyal Medya

Güncel

Soros'tan AB'ye uyarı

ABD'li yatırımcı Soros, AB'nin "var oluş tehlikesi" yaşadığını ve yeniden yapılandırılması gerektiğini iddia etti



ABD'li ünlü yatırımcı George Soros, iÅŸlevsiz kurumları, tasarruf politikaları ve günü geçmiÅŸ anlaÅŸmalarla yönetilmesi nedeniyle Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) "var oluÅŸ tehlikesi" yaÅŸadığını söyledi. 

Macar asıllı ABD’li yatırımcı Soros, Brüksel Ekonomi Forumu’nda konuÅŸma yaptı.

AB'yi işlevsiz olarak nitelendiren Soros, AB'nin var oluş tehlikesi yaşadığını, önceliğin tamamen yeniden yapılandırılması olduğunu anlattı.

AB’ye azalmış olan halk desteÄŸinin artırılması gerekliliÄŸine dikkati çeken Soros, "Bunun için geçmiÅŸi, ne hatalar yapıldığını ve bu durumun nasıl düzeltileceÄŸini deÄŸerlendirmek gerekli." diye konuÅŸtu.

AB'NİN YAŞADIĞI VAROLUŞ TEHLİKESİNİN NEDENİ AVRUPA KARŞITLIĞI VE HASIM GÜÇLER İDDİASI

Soros, AB’nin yaÅŸadığı var oluÅŸ tehlikesinin nedeninin artan Avrupa karşıtlığı ve hasım güçler olduÄŸunu iddia ederek, "AB, dışarıdan Putin’in Rusya’sı, ErdoÄŸan’ın Türkiye’si, Sisi’nin Mısır’ı ve Trump’ın oluÅŸturmak istediÄŸi ama yapamadığı Amerika’sı gibi hasım güçlerle sarılmış durumda." ifadelerini kullandı. 

AB’nin bu durumdan kendisini önemli reformlarla koruyabileceÄŸini ifade eden Soros, "2008 mali krizinden beri AB, içeride günü geçmiÅŸ anlaÅŸmalarla yönetiliyor. Güncel ve geliÅŸen koÅŸullar karşısında bu eski anlaÅŸmalar her geçen gün daha az etkili bir hal alıyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Soros, Avro Bölgesi’nin kuruluÅŸunda  amaçlananın tam tersi bir hal aldığına dikkati çekerek, "Kriz sonrasında Avro Bölgesi, alacaklı ve borçlu iliÅŸkilerine dönüştü. Borçluların ödeme yapamadığı, sorumluluklarını yerine getiremediÄŸi, kredi verenlerin ise alacakları için koÅŸullar dikte ettiÄŸi bir kuruma dönüştü." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.