Sosyal Medya

Güncel

Düşen helikopter neden alçaktan uçuyordu?

Şırnak'ta 13 askerimizin şehit olduğu helikopterin, Irak sınırına yakın olduğu için saldırı riski yüzünden alçak irtifada uçtuğu ortaya çıktı.



Şırnak'ın Uludere ilçesi Åženoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral AydoÄŸan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduÄŸu helikopter düştü. TSK'dan yapılan açıklamaya göre 13 asker ÅŸehit oldu. 

YÃœKSEK GERÄ°LÄ°M HATTINA TAKILDI

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düştüğü belirtildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Åženoba Beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin enkazında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.  

NEDEN ALÇAKTAN UÇUYORDU?

Güvenlik uzmanlarının kazaya dair deÄŸerlendirmesi şöyle:  “Şırnak Åženoba bölgesi Irak sınırına yakın noktada olması sebebiyle, o bölgedeki helikopterlerimiz genelde yüksek irtifada uçmazlar.  Sınırın diÄŸer tarafındaki bölge terör örgütünün kullandığı bir bölge olduÄŸundan dolayı roketatar veya füze ile saldırı riski her zaman mevcuttur. Kaza akÅŸamı helikopter Şırnak'tan kalkarak Åženoba'ya geliyor. Åženoba’da komutanların da arasında bulunduÄŸu personeli alıp havalandıktan yaklaşık üç dakika sonra da kaza meydana geliyor”

MÄ°LLÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.