Sosyal Medya

Güncel

Şırnak'ta askeri helikopter düştü - Şehitlerimiz var

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.



Yüreklerimizi dağlayan son dakika haberi Şırnak'tan geldi. Uludere'ye bağlı Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter kalkıştan kısa bir süre sonra elektrik tellerine takılarak düştü. İHA 13 askerin şehit olduğunu duyurdu. TSK da açıklama yaptı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine baÄŸlı Åženoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Ä°HA 13 askerin ÅŸehit düştüğünü duyurdu. TSK da açıklama yaptı. 

İHA: 13 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, Cougar tipi helikopterin havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğü bildirildi.  Açıklamada, olay yerine kurtarma ekiplerinin intikal ettiÄŸi bildirildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden helikopter kazası ile ilgili şu açıklama yapıldı:

TSK'DAN AÇIKLAMA

31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu elim olayda ÅŸehit olan kahraman silah arkadaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet, deÄŸerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine baÅŸsaÄŸlığı ve sabır diliyoruz.

ŞİMŞEK: YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter'dan bir açıklama yaptı ve "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı.

17-05/31/ekran-resmi-2017-05-31-222511.png

BÄ°R GENERAL, 2 ALBAY, 1 YARBAY...

Helikopterde ÅŸehit olan askerlerin, Tümgeneral, Albay, yüzbaşı, binbaşı, yüzbaşı, üsteÄŸmen ve çavuÅŸ rütbeleride olduÄŸu öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.