Sosyal Medya

Güncel

İkinci MİT tırları kumpası deşifre oldu!

Adana’daki MİT TIR’ları ihaneti hafızalardaki yerini korurken benzer tezgah 15 gün önce Mardin’de kuruldu. FET֒cü kamikaze binbaşının plakasını vererek yaptığı ihbardan MİT aracı çıktı.



Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, yargı ve diğer kamu kurumlarındaki uzantıları tasfiye edilen, binlerce üyesi tutuklanan Fetullahçı Terör Örgütü, devleti zaafa uğratmak için uyuyan hücrelerini harekete geçirerek kamikaze eylemlere başladı.

JANDARMA Ä°HBAR ETTÄ°

Star'ın haberine göre, 1 Ocak 2014’te Hatay Kırıkhan, 19 Ocak 2014’te de Adana Ceyhan’da Suriye’deki Türkmenlere insani yardım götüren MÄ°T TIR’larını durdurarak, Türkiye’yi dünya kamuoyunda ‘terör örgütü DEAÅž’a silah yardımı yapan ülke’ gibi göstermeye çalışan FETÖ’nün TSK içindeki yapılanması, benzer bir kumpası 15 gün önce de Mardin’de uygulamaya kalkıştı. İçiÅŸleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Ä°l Jandarma Komutanlığı’ndan gelen “Ä°nsan kaçakçılığı yapılıyor” ihbarı Mardin Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Ä°hbarı yapan kiÅŸi Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Åžube Komutanı Binbaşı Mete Ayhan’dı. Ayhan plakasını verdiÄŸi aracın Emniyet Müdürlüğü sınırlarından geçerken operasyon düzenlenerek durdurulmasını istedi.

ŞÜPHELER DİKKATİ ÇEKTİ

Ä°hbardaki şüpheli unsurları fark eden Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, operasyon öncesinde istihbarat desteÄŸi için MÄ°T’le görüştü. Görüşmede, Ayhan’ın plakasını verdiÄŸi aracın MÄ°T’e ait olduÄŸu ortaya çıktı. Şüpheli unsurlar Emniyet Müdürü Onar’ın gözünden kaçsaydı, operasyon sırasında MÄ°T görevlileri ile polis karşı karşıya gelecekti. Ancak daha önemlisi, araç durdurulurken jandarma tarafından çekilecek fotoÄŸraflar anında FETÖ destekçisi medya kuruluÅŸlarına servis edilecek ve iki güvenlik birimi arasında ‘iç savaÅŸ’ olduÄŸu izlenimi verilecekti.

RAPORDA YER ALIYOR

Hain planın MÄ°T’in TBMM Darbe AraÅŸtırma Komisyonu’na sunduÄŸu ‘FETÖ Raporu’ndan hemen önce hayata geçirilmek istenmesi dikkati çekti. MÄ°T’in raporunda FETÖ’nün, kendini en iyi ÅŸekilde gizlemeyi baÅŸaran ve ‘örgüt içindeki örgüt’ olarak adlandırılan Hususiler aracılığıyla yeniden yapılanma sürecine girdiÄŸi ve illerde yeni sorumlular görevlendirme çalışmaları yürüttüğü vurgulanmıştı.

O BÄ°NBAÅžI TUTUKLANDI

Ä°hbarı yapan Jandarma Binbaşı Mete Ayhan Mardin Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruÅŸturması kapsamında ‘Anayasal Düzeni Ä°hlal’ suçundan 18 Mayıs’ta tutuklandı. Ayhan’ın 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında görevli olmadığı halde daha sonra FETÖ üyesi olmaktan tutuklanan eski Tugay Komutanı Salih Kırhan’la birlikte ‘operasyon için sahada’ olduÄŸu tespit edilmiÅŸti. Ayhan’ın aile fertlerinden de yine FETÖ üyeliÄŸinden tutuklananlar olduÄŸu öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.