Sosyal Medya

Güncel

THY yerli üretime yöneldi

THY ilk yerli üretim koltukların takıldığı Boeing 777-300ER uçağını teslim aldı.



THY Teknik’de düzenlenen teslim töreninde konuÅŸan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°lker Aycı, “Ayrımcılığa sebep olan kararları gördükçe çok üzülüyoruz” dedi. 

Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu olan THY, yerli uçak koltuk üreticisi TSI (Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.) şirketi tarafından imal edilen koltukların monte edildiği ilk Boeing 777-300ER uçağını teslim aldı.

''BİR KOLTUK DEĞİL, BİR İDEALİN ÜRÜNÜDÜR''

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal EkÅŸi, 2005 yılında atılan temellerin meyvesini almaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Burada gördüğünüz bir koltuk deÄŸil, bir idealin ürünüdür” dedi.

Ekşi, sadece yolcu taşımacılığında değil, havacılığın diğer alanlarında da neler yapabileceklerini gösterdiklerini kaydetti.

EkÅŸi, Kendi uçaklarının bir çok parçasını yapabilen bir ÅŸirkete doÄŸru gittiklerini söyledi. 2016 yılının sıkıntılı geçmesine raÄŸmen, 2017’nin herkesi memnun edecek bir yıl olacağını rakamların da bunu teyit ettiÄŸini ifade etti. EkÅŸi, 2023 ve 2053 hedeflerine emin adımlarla giderken, ellerinden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

KonuÅŸmasında THY’nın Finansal açıdan güçlü bir ÅŸirket olduÄŸunu ifade eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°lker Aycı, “Havacılık sektöründü büyürken servis sektöründe de büyüyoruz. Yasaklar bizi durduramıyor. Ayrımcılığa sebep olan kararları gördükçe çok üzülüyoruz.

Sektörde ayrımcılık getirmeden, daha akılcı güvenlik tedbirleri alına bilir. Biz bu tedbirleri alsak kıyamet kopar. Umarım yasaklara değil özgürlüklere doğru kararlı adımlar atılır. Yasaklar bizi durduramadı. Yolcu sayılarımız alınan tedbirlerle arttı.

Alınan tedbirlerle güvenli havayolu olarak, yolumuza devam edeceÄŸiz. Yeni ilklerle ve adımlarla buluÅŸmayı arzu ediyoruz.” dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.