Sosyal Medya

Dünya

Trump'tan Merkel'e tehdit

Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi ve İtalya’da gerçekleşen G7 Toplantısından sonra Almanya Başbakanı Merkel’in açıklamaları gündemi sarstı. Merkel'in Avrupa’nın artık tam anlamıyla ABD ve İngiltere’ye güvenemeyeceği vurgusu yaparak “Diğerlerine tam bağımlı olduğumuz zamanlar, belirli bir oranda sona erdi." sözlerin ABD Başkanı Trump Twitter'dan tehdit gibi cevap verdi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in, Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi ve Ä°talya’da gerçekleÅŸen G7 Toplantısından sonra, ülkesinde yaptığı açıklama gündemi sarstı. Merkel’in Münih’te katıldığı seçim mitinginde, Avrupa’nın artık tam anlamıyla ABD ve Ä°ngiltere’ye güvenemeyeceÄŸi vurgusundan sonra kullandığı, “DiÄŸerlerine tam bağımlı olduÄŸumuz zamanlar, belirli bir oranda sona erdi. Son birkaç günde bunu deneyimledim. Biz Avrupalılar, gerçek anlamda kaderimizi ele almalıyız” ifadesi, baÅŸta Washington ve Londra olmak üzere, dünyanın önemli baÅŸkentlerinin sinir uçlarına dokundu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Merkel'e kiÅŸisel Twitter hesabından cevap vererek, "Almanya'yla ÇOK BÃœYÃœK bir ticaret açığımız var. Ayrıca NATO & orduya harcamaları gerekenden çok daha azını harcıyorlar. ABD için çok kötü. Bu deÄŸiÅŸecek” ifadelerini kullandı. Trump'ın attığı bu tweet tehdit olarak algılandı.

 

We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.