Sosyal Medya

Güncel

Adil Öksüz ile ilgili çok konuşulacak iddia: 'ABD Konsolosluğu aranabilse...'

FETÖ ile ilgili sıra dışı sözlerle gündeme gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Akşam Gazetesi’nden Pınar Işık Ardor’a konuştu. Tayyar, Adil Öksüz için ABD Konsolosluğu aranmalı derken, CHP liderinin FETÖ'nün elinde rehin tutulduğunu ifade etti.



FETÖ ile ilgili sıra dışı sözlerle gündeme gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Åžamil Tayyar, AkÅŸam Gazetesi’nden Pınar Işık Ardor’a konuÅŸtu.

Tayyar, Adil Öksüz için ABD Konsolosluğu aranmalı derken, CHP liderinin FETÖ'nün elinde rehin tutulduğunu ifade etti.

İşte o röportajın ilgili kısmı:

ÖKSÃœZ ABD KONSOLOSLUÄžU’NDA OLABÄ°LÄ°R..ORASI ARANABÄ°LSE!

-Adil Öksüz’ün nerede olduÄŸuna dair fikriniz var mı?

Birincisi öldürülmüş, infaz edilmiÅŸ olabilir. Ä°ki yurt dışına kaçırılmış olabilir. Üçüncüsü de Türkiye’de güvenli bir bölgede saklanıyor olabilir. Güvenli bölge neresi diye sorulduÄŸunda da bir konsoloslukta, bir ülkenin mahrem karargahında saklanıyor olabilir eÄŸer infaz edilmediyse kaçmadıysa. Çünkü Türkiye’de rastgele bir yerde saklanmaları da çok zor. Amerikan KonsolosluÄŸuyla bir irtibattan söz edildi iÅŸte aslında imkan olsa da bir Amerikan konsolosluÄŸuna bakılabilse...

adil_AksAz

-Yani Adil Öksüz, ABD Konsolosluğunda mı diyorsunuz?

Bu bir ihtimal. Bu konuda şüphe var. Şüpheleri gidermek için Amerikan konsolosluğunda bir arama yapılsa aslında fena olmaz. Polise istihbaratçılara kapıyı açmayabilirler ama bir heyet oluşturulur ve onların da onaylayacağı bir heyet oluşturup konsoloslukta inceleme yapılabilir aslında.

CHP LÄ°DERÄ° FETÖ’NÃœN ELÄ°NDE REHÄ°N

-ByLock kullanmayıp kripto olanlar olabilir mi?

CumhurbaÅŸkanımız aynı zamanda Genel BaÅŸkanımız bunu tespit edecekler ve gereÄŸini yapacaklar. Sadece vekil olarak deÄŸil belediye baÅŸkanı, il baÅŸkanı ya da meclis üyesi yani partinin farklı kademelerinde görev yapan kim varsa FETÖ ile irtibatlı bunların mutlaka temizlenmesi gerekir. Ama ÅŸunu söyleyeyim. AK Parti diÄŸer siyasi partilere göre daha steril bir parti. Bu yapının FETÖ ÅŸekline evrildiÄŸi terörize olduÄŸu 17 Aralık’tan sonra sistemi filtre etmeye baÅŸladı. Biz 17 Aralık’tan sonra bir belediye baÅŸkanlığı seçimi iki milletvekilliÄŸi seçimi yaÅŸadık ve bu seçimlerde ciddi bir eleme yapıldı. Ancak muhalefet partileri AK Parti düşmanlığında birleÅŸtikleri için 17 Aralık’a kadar karşı çıktıkları bu yapıyla bilerek ve isteyerek iÅŸ birliÄŸi yaptılar. FETÖ özellikle 17 Aralık’tan sonra hızlı bir ÅŸekilde CHP, MHP, BBP ve SP’ye sızmaya baÅŸladı. Özellikle CHP’ye. Åžimdi MHP, AkÅŸener vakası yaÅŸanıncaya kadar FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme planını çok kavrayamadı. Meral AkÅŸener ile beraber uyandı ciddi bir tavır koydu ve ÅŸu anda hem genel merkezi hem teÅŸkilatları hızlı bir ÅŸekilde ayıklıyorlar ve doÄŸru bir iÅŸ yapıyorlar. CHP ise hala kıvranıyor. Ben CHP Genel BaÅŸkanı’nın FETÖ’nün elinde rehin olduÄŸunu düşünüyorum. Mutlaka CHP’nin de FETÖ iÅŸgalinden kurtarılması gerekir.

Nasıl bir rehinlik bu açar mısınız?

ÇOK SAYIDA ŞANTAJ DOSYASI OLABİLİR

Baykal bir kaset kumpasıyla al aÅŸağı edilirken yerine KılıçdaroÄŸlu getirildi. KılıçdaroÄŸlu, Baykal’ı deviren bu yapı birlikte hareket etmiÅŸ olabilir. Dolayısıyla koltuÄŸu borçlu olduÄŸu bu yapıya doÄŸrudan tavır almakta zorlanabilir. Bizim bilmediÄŸimiz çok sayıda KılıçdaroÄŸlu aleyhinde tehdit ve ÅŸantaj dosyaları da olabilir. Dolayısıyla KılıçdaroÄŸlu onların argümanlarıyla siyaset üretmeye çalışıyor. Ve ondan bir türlü kurtulamıyor. Aslında bütün herkesin Kemal Bey’i sahiplenerek CHP’de bir temizliÄŸe giriÅŸilmesine destek vermesi gerekir

-KılıçdaroÄŸlu’na göre ByLock kullanan siyasiler var hatta bir listeden bahsediyor

FETÖ’NÃœN SÄ°YASÄ° AYAÄžI CHP’DE ARANMALI

Açıklaması lazım. Açıklayamıyor, açıklayamaz da zaten. EÄŸer bir FETÖ’cü listesi çıkarsa CHP bunun altında kalır. 17 Aralık’tan sonra Mahmut Tanal Bank Asya’ya para yatırdı. Tanal hakkında FETÖ ile irtibatı iddiasıyla bir fezleke hazırlanması gerekir. Bugün 17 Aralık’tan sonra FETÖ’ye sahip çıkan vekillerle ilgili iÅŸlem yapılsa baÅŸta KılıçdaroÄŸlu olmak üzere 20-30 CHP’li vekil yargı önünde hesap vermek zorunda kalır. Åžimdi CHP açısından problem bu yapının terörize olduÄŸu andan itibaren bunlarla iÅŸ birliÄŸine girmesidir. Ekrem dumanlı, Hidayet Karaca’yı polis almaya gittiÄŸinde CHP’li vekiller önlerine set çekti. Kanaltürk, Bugün’e operasyon yapıldığında CHP’li vekilleri gitti duvar oldular. Bu FETÖ’yü sahiplenmek onlarla iÅŸ birliÄŸi yapmak deÄŸil de nedir? Dolayısıyla FETÖ’nün siyasi ayağı aranacaksa ilk sırada CHP gelir.

-CHP’de liderlik deÄŸiÅŸimi olmalı mı?

KILIÇDAROÄžLU 2019’DAN SONRA PARTÄ°DE KALAMAZ

Yeni sistem siyaseti yeniden kurgulayacak. Önümüzde bir seçime gideceÄŸiz. CumhurbaÅŸkanlığına talip olanın yeni politikalar üretmesi ve buna uygun bir genel baÅŸkana sahip olması gerekir. KılıçdaroÄŸlu ile bunu saÄŸlamak mümkün deÄŸil. Ben KılıçdaroÄŸlu’nun çok saÄŸlam olacağını düşünmüyorum. Åžu anda teÅŸkilatlar kendi kontrolünde. 2019’a nefesi yeter mi bilmiyorum. Yara bere, kan ter içerisinde 2019’a yetiÅŸse bile ondan sonra partide kalması asla mümkün olmaz

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.