Sosyal Medya

Güncel

Solingen katliamının 24. yılı

Dışişleri Bakanlığı, "Son dönemde, özellikle Batı Avrupa’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığının arttığını üzülerek müşahede ediyoruz" açıklaması yaptı



DışiÅŸleri Bakanlığınca Solingen katliamının 24. yılı dolayısıyla yapılan açıklamada, "Son dönemde, özellikle Batı Avrupa’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve Ä°slam karşıtlığının arttığını üzülerek müşahede ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bakanlık, Solingen katliamının 24. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. 29 Mayıs 1993'te yabancı düşmanı/ırkçı bir Alman grubun, Almanya’nın Solingen ÅŸehrinde 5 Türk vatandaşını evlerini yakarak katlettiÄŸi hatırlatılan açıklamada, saldırının üzerinden 24 yıl geçmesine raÄŸmen katliamın Türk halkında yarattığı acının hala taze olduÄŸu bildirildi.

Katliamda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet dilenen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son dönemde, özellikle Batı Avrupa’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve Ä°slam karşıtlığının arttığını üzülerek müşahede ediyoruz. Solingen katliamı benzeri elim hadiselerin bir daha yaÅŸanmamasını temenni ediyoruz. Bu kapsamda, bu tür eylemlerin sıkça meydana geldiÄŸi ülkelerde baÅŸta siyasetçiler olmak üzere, kamuoyuna mal olmuÅŸ ÅŸahsiyetleri ve medya temsilcilerini toplumları ayrıştırıcı ifade ve tutumlar yerine, birleÅŸtirici söylem benimsemeye davet ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.