Sosyal Medya

Güncel

El Bab ve çevresinde yeniden yapılanma sürüyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü IŞİD’den kurtarılan bölgelerde yeniden yapılanma çalışmaları sürüyor. ÖSO çatısı altındaki grupların ayrı ayrı oluşturduğu hapishanelerin birleştirileceği ve meclis kurulduğu öğrenildi.



Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre Fırat Kalkanı Harekatı ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne giren Suriye'deki 2 bin 15 kilometrekarelik alanda yeniden yapılanma çalışmaları hızla devam ediyor. Batıda Azez ve doÄŸuda da Menbiç'e kadar uzanan bölgede son olarak, asayiÅŸ olaylarında tutuklananlar ile PKK/PYD ve IŞİD üyelerinin tutulacağı bir cezaevinin inÅŸa edileceÄŸi öğrenildi. Daha önce, ÖSO çatısı altındaki grupların ayrı ayrı oluÅŸturduÄŸu hapishanelerin de bu ÅŸekilde birleÅŸtirileceÄŸi kaydedildi. Bölgede kısa süre önce de ÖSO yönetiminin yer aldığı bir yargılama mekanizmasının oluÅŸturulduÄŸu açıklanmıştı.

Diğer yandan bölgede her ilçe ve köyden temsilcilerin yer aldığı bir meclis de kuruldu. Fırat Kalkanı Harekatı'nda ilk kurtarılan bölge olan Cerablus'ta da bölgede görev yapacak yerel unsurlardan oluşan polis gücü sayısının da artacağı öğrenildi. İlk olarak 440 kişilik ekiple göreve başlayan polis gücünün, asayişten terörle mücadele ve trafiğe kadar farklı alanlarda eğitim aldığı da aktarıldı.

EL BAB'DA HUZURLU RAMAZAN

Fırat Kalkanı harekatıyla IŞİD'den kurtarılan Halep'in El Bab ilçesindeki halk, 6 yıl aranın ardından huzurlu bir ramazan ayına girmenin sevincini yaşıyor. Cadde ve sokaklarda yaÅŸanan hareketlilik, bölgede iç savaÅŸ öncesi dönemleri andırıyor. Yaklaşık 100 bin kiÅŸinin geri döndüğü ilçede bir tarafta iç savaşın ağır tahribatına uÄŸrayan ev ve iÅŸ yerleri bulunurken, diÄŸer tarafta da cadde ve sokaklardaki canlılık dikkati çekiyor. Hayatın normale döndüğü bölgede yaÅŸayan Yunus Menderes, Ramazanı huzurlu bir ÅŸekilde karşılamanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını söyledi. Menderes “Türkiye'deki hayırseverlerin desteÄŸiyle 5 kiÅŸilik ailemin ihtiyacını karşılayabildim” diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.