Sosyal Medya

Güncel

Yeniden sızmaya çalışıyor!

MİT, Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gönderilen raporda FET֒nün devlet kurumlarına sızmak için yeni yöntemler uygulayabileceği belirtti.



İşte darbe komisyonuna gönderilen rapor:

FETÖ/PDY’nin örgütlenmesi, askeri bir örgütlenme gibi katı kurallar içermekte, hiyerarÅŸi ve emir-komuta zinciri büyük önem taşımaktadır.

- Hususiler (özel illegal yapılanmalar); polis, asker, MÄ°T ve yargı teÅŸkilatları içerisinde yer alan deÅŸifre olmamış örgüt mensuplarından oluÅŸmaktadır. Hususilerin özelliÄŸi, Gülen ile sözde özel kalemi olan Cevdet Türkyolu’na baÄŸlı olmalarıdır. DiÄŸer bir özelliÄŸi ise gizlilik kurallarına istihbaratçı mantığıyla kesin bir ÅŸekilde uymalarıdır. Hususilerin önde gelen mensupları, 17 - 25 Aralık 2013 olaylarının ardından, MÄ°T tarafından deÅŸifre edildiklerini anlayarak, Ocak-Åžubat 2014 sürecinde Türkiye’yi terk etmiÅŸlerdir. 

LİYAKAT ÖNERİSİ

FETÖ/ PDY’nin 2016 itibarıyla Türkiye yapılanması beÅŸ bölge sorumluluÄŸuna ayrılmış olup darbe giriÅŸimi sonrasında toparlanma çabası içerinde olan örgütün, bölge ve illerde yeni bölge/il sorumluları görevlendirme çalışmaları yürüttüğü bilinmektedir. FETÖ/PDY tarafından darbe giriÅŸimi sonrasında, Gülen’in talimatları kapsamında yurtdışında yeniden yapılanma çalışmaları yürütülmekte ve ülke sorumluları/imamları deÄŸiÅŸtirilmektedir. Darbe giriÅŸiminin ardından örgütün yurtiçindeki faaliyetleri ve gücünün akamete uÄŸratılması, FETÖ/PDY’yi yurtdışı yapılanmasına ağırlık vermeye sevk etmektedir.

YENİDEN SIZMAYA ÇALIŞABİLİR

Akamete uÄŸratılan 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından örgüt tarafından stratejik kurumlara sızmak ve güvenlik güçlerince alınan tedbirlere karşı koymak için yeni yöntemler uygulanmaya baÅŸlanması muhtemel görülmektedir. Ã–rgütün devlet kurumlarına ilk kez atanacak/yeni alınacak memur kadrolarını öncelikli olarak hedef alması, elindeki kamu görevlilerine ait kimlik bilgilerini de kullanmak suretiyle yaratacağı ÅŸaibelerle devlete olan güveni zedelemeye matuf propaganda ve provokasyonlara yönelmesinin olasılık dahilinde olduÄŸu deÄŸerlendirilmektedir. Kamu kurumlarına personel seçme ve yerleÅŸtirme aÅŸamalarında liyakat esaslarına riayet edilmesine özen gösterilmelidir.” 

FUTBOL DA RAPORDA

TBMM 15 Temmuz ve FETÖ Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu’nun raporunda, Fetullah Gülen’in bir dönem BeÅŸiktaÅŸ’ta yönetici olan Ä°hsan Kalkavan ile futbol camiasına girmeye çalıştığı, Kalkavan’ı BeÅŸiktaÅŸ baÅŸkanlığına seçtirmeye çalıştığı belirtilirdi. Raporda, Gülen’in Galatasaraylı 10 kadar futbolcuyla olan sohbetine de yer verildi. Raporda “Fenerbahçe BaÅŸkanı Aziz Yıldırım’ın, ÅŸike soruÅŸturması kapsamında, FETÖ/PDY’yi ima ederken kullandığı “Ne ÅŸikesi, memleket elden gidiyor” sözü kurulan kumpası özlü bir ÅŸekilde ifade ediyor” denildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.