Sosyal Medya

Güncel

Reina tazminatı: Kişi başı 33 bin 630 lira!

Yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri için İstanbul Valiliği, kişi başına 33 bin 620 lira terör tazminatı ödenmesine karar verdi.



Ä°stanbul ValiliÄŸi, Ortaköy’deki gece kulübü Reina’daki katliamın ardından “Terör ve Terörle Mücadeleden DoÄŸan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun” kapsamında altı uzmanın yer aldığı bir komisyon oluÅŸturdu. Hayatını kaybeden 39 kiÅŸinin yakınlarının baÅŸvurularını kabul eden Valilik, kiÅŸi başına 33 bin 620 lira terör tazminatı ödenmesine karar verdi. 12 kiÅŸinin ailesine ödeme yapıldı. Kalan 27 kiÅŸiyle ilgili dosyaların incelemesi devam ediyor.

SAKAT KALAN 4 BÄ°N TL

Katliam gecesi yaralanan 121 kiÅŸinin baÅŸvuruları da deÄŸerlendirmeye alınırken, bu kiÅŸilerin alacağı tazminat tutarının gördüğü zarara göre belirleneceÄŸi kaydedildi. SaÄŸ bacağına isabet eden kurÅŸun nedeniyle sakat kalan güvenlik görevlisi Ömer Basut da Ä°stanbul ValiliÄŸi’ne baÅŸvuruda bulundu. Basut’a 4 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi. Basut’un avukatı miktarı az bularak itirazda bulundu. Basut, “Bu para hiçbir giderimi karşılamaz. Reina’da ayda 4 bin lira kazanıyordum” dedi. Ömer Basut ayrıca Reina yönetimine de yaralanma sonucunda iÅŸ gücü kaybı ile bakıcı giderleri için 200 bin liralık maddi ve 50 bin liralık da manevi tazminat davası açtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.