Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'dan BM'ye: Libya'da meşru müdafaa hakkını kullandık

Mısır'ın BM'ye, saldırıların "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde gerçekleştiğini belirten bir yazı gönderdiği bildirildi



DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, BM'nin Mısır Daimi TemsilciliÄŸinin, BM Güvenlik Konseyi'ne Libya'nın doÄŸusundaki askeri operasyonlara iliÅŸkin bilgilendirme yazısı gönderdiÄŸi kaydedildi.

Yazıda, Derne'de "terör örgütlerini" hedef alan hava saldırılarının, BM sistemi içerisinde uluslararası bir hukuk ilkesi olan "meşru müdafaa halinde kuvvet kullanımı" maddesi gereğince düzenlendiğinin ifade edildiği belirtildi.

Minya kentinde dün Kıptileri taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından Mısır ordusunun, Minya saldırısıyla bağlantılı oldukları iddia edilen Libya'nın Derne şehrindeki silahlı gruplara hava saldırısı düzenlediği duyurulmuştu.

Mısır'ın Libya'ya yönelik hava saldırısında terör Ã¶rgütü DEAÅž ve Tobruk yönetimine baÄŸlı General Hafter güçlerine karşı savaÅŸan Derne ve Çevresi Mücahitleri Åžura Konseyi'nin hedef alındığı kaydedilmiÅŸti.

Derne ve Çevresi Mücahitleri Åžura Konseyi ise Kıptileri hedef alan söz konusu saldırıyla baÄŸlantılı oldukları iddialarını reddetmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.