Sosyal Medya

Güncel

Alman Bakan'dan yeni İncirlik açıklaması

Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, Alman askerlerinin İncirlik üssünden çekilmesi konusunda henüz bir karar alınmadığını söyledi.



Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Berlin'de görev yapan ve Yabancı Gazeteciler Cemiyetine üye gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Ä°ncirlik ve Konya’daki üslerde bulunan Alman askerlerin çekilip çekilmemesini deÄŸerlendirdi.
 
"Ä°NCÄ°RLÄ°K VE KONYA'YI BÄ°RBÄ°RÄ°NDEN AYIRMAK GEREKÄ°R"
 
Ä°ncirlik ve Konya’yı birbirinden ayırmak gerektiÄŸini ifade eden Leyen, Alman Meclisinin teröre karşı mücadele için Ä°ncirlik’e asker gönderdiÄŸini anımsattı.
 
"İNCİRLİK ZİYARETİ BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ, TÜRK HÜKÜMETİYLE GÖRÜŞÜYORUZ"
 
Milletvekillerinin Alman askerlerini görev yaptığı bölgede ziyaret etmelerinin kendileri için vazgeçilmez bir konu olduÄŸunu ifade eden Leyen, "Bu konuyu ÅŸu an Türk hükümetiyle görüşüyoruz. Çünkü Ä°ncirlik’e gitmek için vize izni lazım. Gelecek günlerde siyasi görüşmeler yapılacak. Henüz bir karar alınmadı." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
"HENÃœZ KARAR VERMEDÄ°K"
 
Meclisin kendisini Ä°ncirlik’e alternatif yerler araÅŸtırmak için görevlendirdiÄŸini anlatan Leyen, "Ä°ncirlik’te bulunmamızın sebebi teröre karşı mücadele, DEAÅž ile mücadele. Bunun mutlak önceliÄŸi var. Geçen hafta uygun görünen Ãœrdün’deki üssü ziyaret ettim. Orada Amerikalılar, Hollandalılar ve Belçikalılar var. Operasyonel olarak ilgi çeken bir alternatif. Åžunu tekrarlamak istiyorum; siyasi karar henüz verilmedi." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
DiÄŸer bir tartışma konusunun ise Konya olduÄŸuna iÅŸaret eden Leyen, Konya’daki NATO misyonunun 28 üye ülkenin kararıyla oluÅŸturulduÄŸunu, 28 ülkenin de bu konuda karara varması gerektiÄŸini vurguladı.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI GABRIEL "KONYA'DAKİ AWACS'LAR DA ÇEKİLEBİLİR" DEMİŞTİ
 
Alman milletvekillerinin Ä°ncirlik Ãœssü’nde bulunan Alman askerlerini ziyaret talebi Türkiye tarafından uygun görülmemiÅŸti.
 
Bunun üzerine Almanya’da baÅŸlayan tartışmalarda Sosyal Demokrat Partili (SPD) DışiÅŸleri Bakanı Sigmar Gabriel, milletvekillerine ziyaret izini verilmemesi durumunda Konya’daki NATO üssündeki Alman AWACS uçaklarının da çekilebileceÄŸi öne sürmüştü.
 
Hükümetin büyük ortağı Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ise Konya’dan Alman AWACS’ların çekilmesine karşı çıkmıştı.
 
Alman Meclisi (Bundestag) de geçen hafta yaptığı oylamada Alman askerlerinin Ä°ncirlik’ten çekilmesine iliÅŸkin muhalefet partileri tarafından verilen önergeyi DışiÅŸleri Komisyonu’na sevk etmiÅŸti.
 
AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.