Sosyal Medya

Güncel

'Hulusi Akar, Mehmet Dişli'yi neden tutuklatmadı?'

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la aynı helikopterle Çankaya Köşkü'ne gelen Mehmet Dişli'nin neden hemen tutuklanmadığını ve saatlerce kriz merkezinde görev yapmaya devam ettiğini sordu.



Darbe giriÅŸimiyle ilgili açılan ‘Genelkurmay Karargâhı çatı davası' dün baÅŸladı. 221 sanıklı davada eski tümgeneral Mehmet DiÅŸli de sanıklar arasında.

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, darbe giriÅŸimine iliÅŸkin yanıt bekleyen 'General DiÅŸli'nin sırrı' baÅŸlığıyla bugün köşesine taşıdı.

Yazının, özeti şöyle:

"Bu davanın önemli sanıklarından biri de darbe girişimi sırasında tümgeneral rütbesiyle Genelkurmay'da görevli olan Mehmet Dişli.
DiÅŸli'nin, Genelkurmay BaÅŸkanı'na önce zorla darbe bildirisi imzalatmak istediÄŸini, sonra da 'tutuklayarak' Akıncı Ãœssü'ne götüren ekibe liderlik ettiÄŸini biliyoruz. Darbe giriÅŸimi baÅŸarısızlığa uÄŸrayıp, Genelkurmay BaÅŸkanı kurtarıldığında da aynı helikoptere binerek Köşk'teki BaÅŸbakanlığa geldiÄŸini, akÅŸam saatlerinde tutuklanana kadar burada 'kriz merkezinde' görev yaptığını da biliyoruz. BilmediÄŸimiz konu, Genelkurmay BaÅŸkanı'nın, Köşk bahçesine iner inmez neden DiÅŸli'yi tutuklatmadığı. Ve darbenin merkezinde yer alan bir generalin kriz merkezinde görev yapmasına neden izin verdiÄŸi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.