Sosyal Medya

Güncel

"İran katliamın hesabını versin!"

Suriye muhalefeti Yüksek Müzakere Kurulu Cenevre Heyeti Başkanı Nasır el-Hariri, “İran, emperyalist faaliyetleri kapsamında Suriye’ye müdahale etmiş ve halkımıza karşı büyük katliamlar işlemiştir. İran müdahalesinin hesabını vermeli” şeklinde konuştu.



Suriye’deki iç savaÅŸa son vermek amacıyla her yıl düzenli aralıklarla gerçekleÅŸtirilen Cenevre görüşmeleri yine hayal kırıklığı ile noktalandı. Suriye muhalefeti Yüksek Müzakere Kurulu (YMK) Cenevre Heyeti BaÅŸkanı Nasır el-Hariri, Cenevre müzakerelerinin 6’ncı turunun sona ermesinin ardından açıklama yaptı. El-Hariri, Esed rejimi var oldukça teröre karşı savaşın netice vereceÄŸini düşünenleri hayalperestlikle suçladı. Suriye’de, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) ÅŸemsiyesi altında bir siyasi geçiÅŸin uygulanması çaÄŸrısı yapan el-Hariri, Ä°ran’ın Suriye’ye yönelik müdahalesinin hesabını vermesi gerektiÄŸini ifade etti.

SURÄ°YE’DE GAYRÄ°MEÅžRU

Teröre karşı savaÅŸ ve Ä°ran’ın Suriye’ye müdahalesini engelleme çabalarının Suriye halkının iyiliÄŸine olduÄŸunu belirten el-Hariri, Ä°ran’a baÄŸlı milis grupların Suriye halkına karşı katliamlar gerçekleÅŸtirdiÄŸini dile getirdi. El- Hariri, Ä°ran’dan Suriye halkına karşı sürdürdüğü savaşın hesabının sorulmasını talep etti. El-Hariri, “Ä°ran, emperyalist faaliyetleri kapsamında Suriye’ye müdahale etmiÅŸ ve halkımıza karşı büyük katliamlar iÅŸlemiÅŸtir. Ä°ran, bölgedeki nüfuzunu artırmak amacıyla mezhepçi bir dil kullanmakta ve bölgedeki farklı mezhepler arasında ÅŸiddeti körüklemekten geri durmamaktadır” dedi.

ESED MASADA CÄ°DDÄ°YETSÄ°Z

El-Hariri, ÅŸunları söyledi: “Esed rejimi, iktidarda kalması karşılığında dünyanın tüm ülkeleri Suriye’yi iÅŸgal etse de bunu sorun yapmayan bir rejim. Rejimin tek isteÄŸi, kendisine karşı çıkan bütün Suriye ÅŸehirlerini yok ederek iktidarını sürdürmek.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.