Sosyal Medya

Coğrafyamız

İngiliz gazeteci: ABD, Kürtleri terk edecek

Independent gazetesi Ortadoğu uzmanı Robert Fisk, ABD'nin PYD/YPG ile ittifakının son bulmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.



Türkiye'yle ABD arasındaki YPG gerilimi sürerken, Ä°ngiliz basınının deneyimli OrtadoÄŸu uzmanlarından The Independent gazetesinin yazarı Robert Fisk, gazetesindeki son makalesinde, “Türkiye'nin önemi, her zaman için Kürtlerin devlet isteÄŸine ağır basacaktır” ifadelerini kullandı.

Ä°RAN'A KARÅžI, Ä°SRAÄ°L'LE BÄ°RLÄ°KTE SÃœNNÄ° CEPHESÄ°

Makalesinde ABD'nin OrtadoÄŸu'da Ä°srail'le birlikte Ä°ran'a karşı bir Sünni cephesi yaratmaya çalıştığını savunan Robert Fisk; YPG'nin ağırlığını oluÅŸturduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri'nin ‘Rakka'ya doÄŸru harekete geçerek Suriye-Irak baÄŸlantısını kesmeye çalışmasının' da bu amaca hizmet ettiÄŸini yazdı.

"ABD, SURİYE VE IRAK'IN BÖLÜNMESİNE YARDIM EDİYOR"

Ä°ngiliz yazar, makalenin devamında Türkiye ve Rojavalı Kürtler için ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Ve ÅŸimdi Kürt güçlerinin Irak'ın Ninova vilayetinde, hiçbir zaman Kürt olmayan Hristiyan veya Müslüman Arap kasabalarını ‘geri aldığı' haberleri geliyor. Kürtler ÅŸu an Suriye'deki Kamışlı ve Haseke bölgelerini ‘Kürdistan'ın parçası olarak görüyor. Oysa onlar bu bölgede azınlık. Dolayısıyla, ABD'nin ErdoÄŸan'ı ve ona hâlâ sadık olanTürk generalleri öfkelendirecek ÅŸekilde bu Kürt gruplara verdiÄŸi destek, hem Suriye'nin hem Irak'ın bölünmesine yardımcı oluyor.”

"ABD, KÃœRTLERÄ° TERK EDECEK"

Bu durumun böyle devam edemeyeceÄŸini kaydeden Fisk, “Bunun tek sebebi Kürtlerin ihanete uÄŸramak için doÄŸmuÅŸ olmaları deÄŸil. Görevdeki manyak (Donald Trump) azledilse bile Amerikalıların ihanetine uÄŸrayacaklar. Tıpkı Kissinger günlerinde Saddam'a karşı ihanete uÄŸradıkları gibi. Asıl sebebi, çılgın liderin (Trump) varlığında ya da yokluÄŸunda Türkiye'nin öneminin Kürtlerin devlet isteÄŸine her zaman için ağır basacak olması. Ä°kisi de Sünni ve dolayısıyla kaçınılmaz olarak Kürtler terk edilmesi gerekene kadar ABD için ‘güvenli' müttefik. Bu arada adaleti, insan haklarını, hastalıkları ve ölümü unutabilirsiniz.” dedi.

MÄ°LAT GAZETESÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.