Sosyal Medya

Güncel

TSK'nın rehberliğinde yeni bir ÖSO doğuyor

Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın ilk aşamasını tamamlayan TSK, Özgür Suriye Ordusu’nu güçlendirecek eğitimlere ağırlık verdi.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı´nın ilk aÅŸamasının tamamlanmasının ardından Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) daha yoÄŸun ve örgütlü bir eÄŸitime aldı. Muhtemel operasyonlara karşı hazırlanan ÖSO askerlerine, Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan yeni kamplarda, silah kullanımının yanı sıra fiziksel eÄŸitim de veriliyor. EÄŸitimlerin çoÄŸu bölgedeki arazi ÅŸartları göz önüne bulundurularak,birebir operasyon icra edilen arazilere benzer alanlarda yapılıyor. 

FARKI GÖRÃœLECEK 

Önceki çatışmalarda görülen zafiyet ve eksikliklerin giderilmesi yönünde de verilen eÄŸitimler sayesinde ÖSO askerleri önemli geliÅŸmeler kaydediyor. Bölgedeki askeri yetkililer, “Artık sahada eski ÖSO yok, yeni bir ÖSO doÄŸuyor. EÄŸitime alınan ÖSO askerleri ilerde yapılacak muhtemel operasyonlarda farkını gösterecek” tespitinde bulundu. Yetkililer, “Birebir muharebeyi, havan, roketatar, orta ve hafif makineli gibi her türlü silahı kullanmayı öğrenen ÖSO askerlerinin, bir yıl öncesine göre eÄŸitim seviyelerinde büyük bir ilerleme kaydetmeleri, ilerde alacakları görevlerde mutlak baÅŸarıyı getirecektir” deÄŸerlendirmesini yaptı.      

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.