Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Davutoğlu'ndan net mesaj: 'O çukurdan çıkamayacaklar!'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milletin değişik unsurları arasında ihtilaf ortaya çıkarabilmek için bu siyaseti takip edenler bunun içinde kaldılar ve bir daha o çukurdan çıkamayacaklar" ifadesini kullandı.



Konya Sivil Toplum KuruluÅŸları Platformu'nca Mardin'de düzenlenen 14. Ufuk Turu toplantıları için Mardin'de bulunan Eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, valilik ziyaretinin ardından, AK Parti Mardin Ä°l BaÅŸkanlığı'na geçti.

DavutoÄŸlu, burada partililere hitaben yaptığı konuÅŸmada, Mardin'e her geliÅŸinde huzur bulduÄŸunu söyledi.

Mardin'in Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten DavutoÄŸlu, "7 bin yıl önce, 7 kültürün yaÅŸandığı bir ÅŸehir. Bugünde Türkiye'nin en güzel renklerini içerisinde barındırıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin güvenliÄŸi açısından Mardin'in ihmal edilemeyecek illerin başında geldiÄŸini dile getiren DavutoÄŸlu, terörle mücadelenin baÅŸarıyla sürdüğünü vurguladı.

"Milletin deÄŸiÅŸik unsurları arasında ihtilaf ortaya çıkarabilmek için bu siyaseti takip edenler bunun içinde kaldılar ve bir daha o çukurdan çıkamayacaklar." diyen DavutoÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı: 

"Terörle mücadele konusunda baÅŸlatılan çabalarda gelinen noktada herhalde bütün Mardinliler memnundur, bütün bölge memnudur. Çünkü Nusaybin ve Derik'te çukur siyaseti yapan terör örgütünün bu siyaseti tümüyle çökmüştür. Terör örgütünün girdiÄŸi yerde ot bitmez. Åžiddetin ve terörün olduÄŸu yerde muhabbet olmaz."

"Etnik bölücülük gömleğini yırtıp atalım"

Mardin'in AK Parti davası açısında önemli olduÄŸunun altını çizen DavutoÄŸlu, "AK Parti davası açısında da Mardin Ã¶nemlidir. Çünkü AK Parti, bütün bu renkleri buluÅŸturan yegane siyasi adrestir. AK Parti hareketi Mardin'de kuvvetli olmalı ki bölgeye ve Türkiye'ye biçilmek istenen etnik bölücülük gömleÄŸini, yırtıp atalım. AK Parti'nin Mardin'de güçlü olması demek, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da, Türkiye'de güçlü olması demektir." diye konuÅŸtu.

DavutoÄŸlu, birlik ve beraberliÄŸin önemine iÅŸaret ederek, "BeraberliÄŸimizi muhafaza edeceÄŸiz. Kim nasıl, ne ÅŸekilde bir yol takip ederse etsin aramızda herhangi bir ayrımcılığa sebebiyet veremeyecek. BirliÄŸi ve beraberliÄŸi temin edersek, Allah'ın izniyle bu topraklarda herhangi olumsuz ayrımcı, bölücü politikanın girmesi mümkün olmaz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.