Sosyal Medya

Güncel

Sultangazi'de neler oluyor?

Sultangazi'de Ramazan Şahin adlı bir gencin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından cenaze töreni sırasında gerginlik yaşandı. Bir grup genç Afgan olduğu belirtilen 2 kişiye sopalarla saldırdı. İddialara göre cenaze töreninin ardından Afgan, Bangladeşli, Arakanlı ve Suriyeli göçmenler günlerce saldırıya uğradı. Bir başka iddia ise göçmen ölümlerinin gizlendiği.



Sultangazi'de mahalleli ve göçmenler arasında yaşanan gerginlik üzerinden 4 gün geçti. Konu ile ilgili bugün internet sitelerine yansıyan bir haberde ise 'skandal' iddialara yer verildi. Söz konusu iddialara göre 15 Mayıs'ta yaşanan gerginlik sonrasında bir çok göçmen öldürüldü ve bu ölümler gizlendi.

Söz konusu haberlerin kaynağı ise Birgün gazetesi.

Gazeteden Meltem Yılmaz'ın haberine göre, mahalle esnafı, Ramazan Åžahin adlı bir gencin ölümüyle sonuçlanan olayların iddia edildiÄŸi gibi, Afganların bir genç kıza laf atmasından deÄŸil, mahalledeki birtakım gençlerin Afganlardan sıklıkla haraç kesmesinden kaynaklandığını anlatıyor.

Gazete haberinde bu iddiayı "mahalle esnafının" dile getirdiğini söylüyor.

ÖLDÜRÜLEN GENCİN AKRABASI 'HARAÇ' MEVZUSUNU DOĞRULADI

Öldürülen Ramazan Åžahin'in akrabası Sedat Yıldırım mahallenin gençlerinin Afganlardan haraç kestiklerini kabul ediyor. Gerekçesi ise ilginç. Yıldırım, gençlerin “zevkine haraç kestiklerini” söylüyor:

“Bizim gençler hızlı yaÅŸamayı sever, o nedenle gasp ederler. Ama namusumuz da her ÅŸeyimizdir, kimse bizim karımıza kızımıza laf atamaz. Hem o Afganlar misafir, ne olursa olsun bize silah çekmemeleri lazımdı. Ramazan öldü, ölen canımız geri gelmez ama Belediye BaÅŸkanı bize mahalledeki bütün Afganların sınır dışı edileceÄŸi sözünü verdi. Zaten çoÄŸu gönderildi, gönderilmeyen de kaçmış. Bu durumdan memnunuz.”

DERNEKTEN AÇIKLAMA

Sultangazispor Taraftar DerneÄŸi'nin de Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Biz Tepkimizi Dile Getirerek Gerekli Siyasi Adımların Atılarak Tahliye Ä°ÅŸlemlerini BaÅŸlanması SaÄŸladık. Söz Konusu Adımlar Dur aksayana Kadar Taraftarlar DerneÄŸi Olarak Herhangi Bir Protesto Yürüyüş Organizasyonumuz Yoktur. Münferit Olarak SokaÄŸa Çıkacak Olan VatandaÅŸların SorumluluÄŸu Asla Ve Asla Sultangazispor Taraftarlar DerneÄŸi SorumluluÄŸunda DeÄŸildir. ADIM GECÄ°KMESÄ° VEYAHUT AKSAMASI DURUMUNDA TEKRAR SOKAKLARDAKÄ° YERÄ°MÄ°ZÄ° ALACAÄžIMIZDAN KÄ°MSENÄ°N ŞÜPHESÄ° OLMASIN” ifadelerini kullandı.

2017-05-19_16h55_49

ÖLÜMLER GİZLENDİ Mİ?

Gazete söz konusu iddiayı da yine bir esnafa dayandırıyor. Fakat beyanları bulunan esnafın adı ve meseÄŸi haberde yer almıyor. Bu iddiaya göre Ramazan Åžahin adlı kiÅŸinin öldürülmesinin ardından çıkan çatışmada, birden çok Afganın öldürüldü, ancak bu olayın gizli tutuldu.

Kaynak: Time Türk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.