Sosyal Medya

Güncel

İşte Türkiye sınırları içinde kalan PKK'lı sayısı

Ardı ardına büyük darbeler yiyen terör örgütü PKK bitme noktasına geldi. İşte yurtiçinde ve dışında kalan PKK'lı sayısı.



Tüm engellemelere raÄŸmen Türkiye'nin ısrarla ve kararlıklıkla PKK'ya karşı sürdürüğü operasyonlar PKK'yı bitme noktasına getirdi. Kış boyu aralıksız süren operasyonlar Türkiye'yi terörle mücadelede son yılların en iyi pozisyonuna gelmiÅŸ durumda. Ä°ki yıl önce ÅŸehir-ilçe savaÅŸları yaÅŸanırken ÅŸimdi terör örgütüne göz açtırılmıyor, kıpırdamasına izin verilmiyor. 

Ä°NFAZLARA BAÅžLAYACAKLAR…

Terör örgütü özellikle Hakkâri ve Şırnak kırsalında ayakta durmaya çalışıyor.
Kandil, “infazlara” baÅŸlayın talimatı gönderdi. Devlete yakın siviller, aÅŸiretler, AK Partililer hedef alınacak. Hiçbirini üstlenmeyecekler; Sanki faili meçhulmüş izlenimi vermek için... En büyük stratejileri bu…
 
HEDEF ÅžEHÄ°R Ä°LE KIRSALIN BAÄžINI KESMEK…
 
Türkiye terörle mücadeleye kış boyunca hiç ara vermedi. Baharla birlikte de PKK’ya büyük darbeler indirilen operasyonlara start verildi. Yaz bitmeden PKK’nın ÅŸehir ile kırsal arasındaki bağının kesilmesi hedefleniyor. Ağırlık, Hakkâri, Şırnak, Tunceli ve AÄŸrı kırsalına veriliyor.
 
SURÄ°YE’DE Ä°ZOLE EDÄ°LECEKLER…
 
Türkiye-Suriye arasındaki geçiÅŸgenlik de asgari seviyeye indirilecek. Amaç, PKK’nın Suriye’den eylemci gönderemeyecek duruma getirilmesi. Sınır tedbirleri meyvelerini vermeye baÅŸladı. Duvarların getirisi büyük oldu. Terör örgütü Suriye’de izole edilmeye baÅŸladı.

SÄ°NCAR’A DÄ°KKAT…

PKK’yı destekleyen güçler için örgütün Suriye veya Irak’ta deÄŸil Türkiye’de güçlü ve operasyonel olması para ediyor. Türkiye içinde kıpırdayamaz hâle gelmesi PKK’nın deÄŸerini de düşürmüş durumda. Bu yüzden de Kuzey Irak’ta özellikle de Sincar’da tutunmaya çalışıyorlar. Sincar, PKK’nın Suriye’ye açılan kapısı. Bu yüzden de burada yer almak için her ÅŸeyi yapabilirler. HaÅŸdi Åžabi ile ciddi bir iÅŸ birliÄŸine giriÅŸtiler. Ankara’nın Kuzey Irak’ta KDP ile samimi ve iyi iliÅŸkileri devam ediyor… Bu da PKK’nın iÅŸini zorlaÅŸtırıyor. Bu iÅŸ birliÄŸi PKK tehdidinin kaynağında kesilmesini saÄŸlıyor… PKK olmaksızın, Kuzey Irak’ta Kürtlerin pekala demokratik özgür ÅŸartlarda yaÅŸayabildiklerini bütün dünya görmüş oldu. Türkiye, Irak-Suriye geçiÅŸgenliÄŸini engellemek için Sincar’a yeni operasyonlar yapabilir..

Ä°RAN SINIRINA DÄ°KKAT...

Irak, Suriye derken Türkiye bir taraftan da İran sınırında ciddi tedbirler alıyor.
Ä°ran sınırına da duvar örülmeye baÅŸladı.. Irak ve Suriye’den sızamayan terör örgütünün Ä°ran sınırını kullanabileceÄŸi istihbaratı Ankara’nın elinde. Gözler bir taraftan da yaz boyu Ä°ran sınırında olacak.. FETÖ’nün devre dışı bırakılmasıyla PKK’ya içeriden bilgi akışı kesilmiÅŸ oldu. Millî silah sistemleri terörle mücadelede kuvvet çarpanı hâline geldi.

4 BÃœYÃœK EYLEM HAZIRLIÄžI

4 kez, büyük eylemler için Irak’tan sızmaya, Tunceli ve Hakkâri kırsalında toplanmaya çalışan terör örgütü darmadağın edildi. Bestler-Dereler'de aldığı darbe ve Besta cephe sorumlusu Ä°ran asıllı Salar Acem’in öldürülmesi örgütte moralleri dip yaptırdı.
 
SAHADA KAÇ PKK’LI KALDI?

Örgüt son 9 ayda büyük darbe yedi.. Üçte ikisi etkisiz hâle getirildi... Son istihbarat raporlarına göre Türkiye içinde sayıları 1.800-2.200’e kadar geriledi.. En güçlü oldukları Şırnak kırsalında bile sayıları 200’ü bile bulmuyor artık.. Tüm zamanların en iyi rakamı.. Yurt dışı da çok iyi gidiyor.. Irak ve Suriye’de 3.000-3.500 civarındalar.. Yani toplamda sayıları 5.000’e kadar indi.. Suriye’deki PKK’lıların çoÄŸu, yani Kandil kadrosundan ve komutan düzeyinde… DiÄŸerleri Suriyeli Kürtlerden devÅŸirme.. Terörle mücadele çok iyi gidiyor.. Daha güzel 
haberler de alacağız. Terörün gündemden düşeceÄŸi günler çok uzakta deÄŸil…

Bilgileri Batuhan Yaşar köşesinden paylaştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.