Sosyal Medya

Güncel

'50 bin TL için öldürdüm'

Antalya Finike'de yaşadıkları dağ evinde öldürülen çevreci Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan mermer ocağında çalışan 'Çirkin' lakaplı kişinin cinayetler için 50 bin TL teklif ettiğini, 3 bin TL'sini ödediğini ileri sürdü.



Asırlık sedir ve çam aÄŸaçlarının da bulunduÄŸu AlacadaÄŸ, Gökçeyaka, Kızılcık ve Adala gibi bölgelerdeki taÅŸ ve mermer ocaklarına karşı bölge halkının da desteÄŸiyle yaklaşık 6 yıldır hukuki mücadele sürdüren Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan bir mermer ocağı firmasını suçladı ve azmettirici olarak gösterdi. 

3 BİN TL'Yİ AL 47 BİN TL'Yİ OLAYDAN SONRA VERECEĞİM'

Jandarma ve olay yeri keşfi sırasındaki ifadelerinde, 9 Mayıs akşamı öldürdüğü Büyüknohutçu çiftinin evine para için gittiği yönünde ifade veren Ali Yumaç, savcılıktaki ifadesinde ise şunları söyledi:

“Mermer ocağında çalışan, adını bilmediÄŸim, 65-70 yaÅŸlarında, siyah cip kullanan, beyaz saçlı, sürekli kirli sakalla gezen, 1.65 boylarında 'Çirkin' lakaplı adam 8 Mayıs günü yanıma geldi. Bana 'Cebinde paran var mı?' dedi. 'Yok' dedim. 'Sana bir iÅŸ teklif edeceÄŸim' dedi. Cebinden 3 bin TL çıkarıp verdi. 'Bizim ocak bunlar yüzünden kapandı, sen bunları hallet, ÅŸu 3 bin TL'yi al, 47 bin TL'yi de olaydan sonra vereceÄŸim' dedi. 'Silah nasıl olacak' dedim. 'Silahı kendin bilirsin' dedi, baÅŸka bir ÅŸey konuÅŸmadık." 

17-05/18/kat.jpg

'HIRSIZLIK SÜSÜ VERECEKSİN' DEMİŞ

Sorgusunda evden neden hırsızlık yaptığı da sorulan Yumaç, “Bana aynı ÅŸahıs 'Olaya hırsızlık süsü vereceksin, para çalarsan kendine, diÄŸer çaldıklarını da dipsiz kuyuya atacaksın' dedi" diye konuÅŸtu. Ali Yumaç, bu kiÅŸiden aldığı 3 bin TL ve evden çaldığı 2 bin 100 TL olmak üzere eÅŸi Fatma'ya 5 bin 100 TL verdiÄŸini kaydetti.

OLAYDAN SONRA MERMER OCAÄžINA GÄ°TMÄ°Åž

Olaydan sonra tarif ettiÄŸi kiÅŸiye ulaÅŸmaya çalışmadığını da belirten Yumaç, ertesi gün saat 16.00-17.00 sıralarında bu kiÅŸiyi bulmak için mermer ocağına gittiÄŸini, orada kendisini göremediÄŸini söyledi. Söz konusu siyah araca iliÅŸkin plaka bilgileri de veren Yumaç, “Her ne kadar önceki ifadelerimde suçu tek başıma, kimsenin azmettirmesi olmadan iÅŸlemiÅŸ olduÄŸumu söylemiÅŸsem de olay anlattığım gibi olmuÅŸtur. Adını bilmediÄŸim, sadece simaen tanıdığım, size tarif ettiÄŸim ÅŸahıs bana para teklif etmiÅŸ ve suçu iÅŸlememe sebep olmuÅŸtur. Ben evden maktulleri öldürme planı ile çıktım" dedi.

Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Yumaç, buradaki ifadesinde ise cinayet öncesi mermer ocağı sahiplerinden silah talep ettiğini, ancak onların vermediğini söyledi.

'ÖLDÜRME DÜŞÜNCEM BELLİ ÖLÇÜDE VARDI'

'Çirkin' lakaplı kiÅŸiyi yaklaşık 1 yıldır tanıdığını da anlatan Ali Yumaç, bu adamdan aldığı 3 bin TL ve evden aldığı 2 bin 100 TL'yi eÅŸine verdiÄŸini belirterek, “Eve iliÅŸkin keÅŸif kısmını eÅŸimle eve çay içmeye gittiÄŸimizde yapmış olabilirim. Olay akÅŸamı maktullerden erkek olanını öldürme düşüncem belli ölçüde vardı. Ancak eÅŸini öldürme düşüncem yoktu. Olay akÅŸamı erkek maktul bana fener doÄŸrulttu ben de o esnada vurdum. Işığı bir anda bana doÄŸru tutunca panikledim ve tetiÄŸe bastım. Erkek maktul sırtüstü düştü. Sonra kadına da ateÅŸ ettim. Onu da öldürdükten sonra kaçtım. Çok piÅŸmanım" diye konuÅŸtu.

ÇAY İÇMEYE KEŞİF İÇİN GİTMİŞ

Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu 4 yıldır tanıdığını kaydeden Yumaç, Büyüknohutçu çiftinin evine çay içmeye keÅŸif amaçlı gittiklerini de itiraf etti. Yumaç, “Evi keÅŸfetmem gerekiyordu. Daha sonra eÅŸimle Ali amcanın evine çay içmeye gittik ve keÅŸif amacımı gerçekleÅŸtirmiÅŸ oldum. 'Çirkin' lakaplı kiÅŸi 47 bin TL'lik kalan tutarı, cinayetten 3-4 gün sonra getireceÄŸini söyledi. GetireceÄŸim dediÄŸi yer mermer ocağıydı" dedi.

ANTALYA/DHA

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.