Sosyal Medya

Güncel

Tarım Kredi'de 'VIP işe alım' istifa getirdi

Daha önce genel müdürün aldığı 100 bin TL'lik maaş nedeniyle uzun süre tartışmaların yaşandığı Tarım Kredi Kooperatiflerinde bu sefer de 'VIP işe alım' sonrasında yaşanan istifa krize neden oldu.



Tarım Kredi Kooperatifi personel alımı başvurusu başladı. Kooperatife bağlı 17 bölge birliğine toplam 500 personel alımı gerçekleştirecek olan kuruluş, ziraat mühendisi, kooperatif görevlisi ve müfettiş yardımcısı pozisyonlarında istihdam yapacak.

Personel alım süreci devam eden tarım sektörünün en önemli kuruluÅŸlarından olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan’daki ÅŸirketine genel müdürün talimatı ile çalışan iki kiÅŸinin iÅŸten çıkartılarak, yerlerine yakını olan niÅŸanlı bir çiftin iÅŸe alınmak istenmesi kuruluÅŸta tartışmalara neden oldu. Hiçbir tecrübesi olmayan niÅŸanlı çiftin iÅŸe alınmasında ısrar edilince ÅŸirketin Ä°cra Kurulu Ãœyesi Ekrem Eraslan yönetime sert bir dilekçe yazarak istifa etti.

SINAVLA PERSONEL ALIMI

Tarım Kredi Kooperatiflerine sınavla personel alınırken, baÄŸlı ÅŸirketlere ise hiçbir sınav yapmadan genel müdür ve Åžirket Yönetim Kurulunun kararı ile istenildiÄŸi kadar personel alınması mümkün. Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan’daki Trakya Dış Ticaret ÅŸirketine genel müdürün talimatı ile niÅŸanlı bir çiftin iÅŸe alınmak istenmesi tartışmaların yaÅŸanmasına neden oldu. Bu alıma ÅŸirketin Ä°cra Kurulu Ãœyesi Ekrem Eraslan, ÅŸirketin personel ihtiyacının bulunmadığını ve bu personel alımının ÅŸirketin mali yapısına sıkıntı vereceÄŸini belirterek karşı çıktı. Ancak, alım konusunda ısrar edilince bir istifa dilekçesi vererek görevinden ayrıldı.

Erarslan'ın istifa dilekçesi ise şöyle:

“15 Mart 2015 tarihinden bu yana görev yaptığım, 2016 yılında çalışma arkadaÅŸlarımızla kara geçirdiÄŸimiz ve 2017 ilk üç ayı itibariyle yıllık kar hedefini aÅŸmış olduÄŸumuz Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluÅŸu Trakya Dış Ticaret A.Åž.'nin yönetim kurulu üyeliÄŸinden ve icra kurul üyeliÄŸinden; ÅŸirkette ihtiyaç olmadığı, ÅŸirketin iÅŸleyiÅŸine ve mali yapısına sıkıntı vereceÄŸi halde, ÅŸirketin iÅŸ alanı ile ilgisi olmayan niÅŸanlı bir çiftin, ÅŸirkette uzun zamandan beri çalışan yetkin ve yeterli iki personelin yerine koÅŸullara göre yüksek ücretle iÅŸe alınmasını çalıştığım kuruma ve çalışan diÄŸer personele karşı haksız bir tutum olarak gördüğümden, bu durumun sahip olduÄŸum deÄŸerlere, hayatım boyunca mücadele ettiÄŸim davanın prensiplerine aykırı bulduÄŸumdan ve bu hakkaniyete aykırı yanlış tutumun görev yaptığım ÅŸirkette uyarılarıma raÄŸmen ısrarla sürdürülmesine ortak olmak istemediÄŸimden, ÅŸahsımın ücret ve imkanları artırılmasına, kiÅŸisel hiçbir sorunun olmamasına raÄŸmen, deÄŸerlerime sadık kalmak, vicdanı bir yük taşımamak ve ahiret yurdunda mesuliyet taşımamak için istifa ediyorum."

ANKARA/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.