Sosyal Medya

Güncel

Trump'ın istediği Papaz Andrew Brunson kimdir?

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Beyaz Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede Türkiye’de kasım ayından bu yana FET֒den tutuklu olan Papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasını istedi. Peki Papaz Andrew Brunson kimdir?



Amerikalı Protestan din adamı Papaz Andrew Brunson 20 yıldır eÅŸiyle beraber Ä°zmir'de yaşıyor.  

Ä°zmir Göç Ä°daresi Müdürlüğü’nün 28 Eylül 2016 daki yazısına göre, Pastör Andrew Craig Brunson ve eÅŸi Norine Lyn Brunson’un ‘G-82 (Milli GüvenliÄŸimiz Aleyhine Faaliyet tahdit) kodu’ kapsamına alındığı belirtilerek, ‘ülkemizden çıkışlarının yaptırılması’ istendi. Yazı üzerine Ä°zmir Emniyeti, Brunson çiftinin kaldığı Mimar Sinan Mahallesi’ndeki eve gitti. Evde kimseyi bulamayan polis, kapıya çaÄŸrı kâğıdı bıraktı. 7 Ekim’de polis merkezine giden çift, sınır dışı edilmek üzere Göç Ä°daresi’ne teslim edildi.

Papaz FETÖ'den tutuklandı. Brunson çiftinin misyonerlik yaptığı, bir ÅŸemada isimlerinin yer aldığı ve yurtdışından kendilerine kaynak aktarıldığı ortaya çıktı.  EÅŸi Norine serbest bırakılırken,  Göç Ä°daresi’ne baÄŸlı gözetim merkezinde tutulan Brunson, çıkarıldığı mahkemede FETÖ üyeliÄŸinden tutuklandı.

Ayrıca Brunson'un, PKK sempatizanlarına Türkiye'nin bölünmesi yönünde vaazlar verip telkinde bulunduğu. ve Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle bire bir ilgilenip barınma, gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayıp, bu mültecilere de FETÖ'yü överek örgütün propagandasını yapıtığı öğrenildi.

FETÖ baÄŸlantılı ABD'de bulunan bir vakıftan her ay yükle miktarda maaÅŸ aldığı öne sürülen Brunson, 11 Nisan 2011'de Bayraklı'daki kilisenin avlusunda arkadaşıyla sohbet ederken, Manisalı Mehmet Ali Eren'in silahlı saldırısına uÄŸramıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.