Sosyal Medya

Güncel

Esed yeni devlet kuruyor!

Suriye’de rejim, yeni kimlikler dağıtılacak bahanesiyle milyonlarca kişiyi vatandaşlıktan çıkarmaya hazırlanıyor. Sadece rejimin kontrolündeki bölgelerde dağıtılacak olan kimlikleri, ülke dışında yaşayan 10,5 milyon mülteci alamayacak.



Suriye’de Esed rejimi tarafından kabul edilen yeni yasa kapsamında Suriyeliler vatandaÅŸlıktan çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. VatandaÅŸlık haklarının kazanılması için tüm Suriyelilere en geç 2018 yılı sonuna kadar yeni kimlikleri alma zorunluluÄŸu getirildi.

DEMOGRAFÄ°K SAVAÅž

Suriye Geçici Hükümet BaÅŸbakan Yardımcısı Vecih Cuma yeni yasa ile 10,5 milyon Suriyelinin vatandaÅŸlık haklarını kaybedeceÄŸini belirtti. Kabul edilen yasayı Yeni Åžafak’a deÄŸerlendiren Vecih Cuma, “Türkiye, Ãœrdün ve Lübnan baÅŸta olmak üzere 10,5 milyon Suriyeli ülke dışında yaÅŸamaya mahkum edildi. Buna ek olarak 4,5 milyon kiÅŸi de muhalif bölgelerde yaşıyor. Rejim tarafından çıkarılan yasada Büyükelçilikler ve konsolosluklar kimlik verme hakkından mahrum kılındı. Sadece rejime ait bölgelerde kimlik dağıtımı yapılacak. Bu demektir ki yeni demografi bu yasa ile ÅŸekillenecek” dedi.

BaÅŸta Zebedani, Madaya, Waar, Vadi Barada, Daraya gibi bir çok belde Iran destekli Åžii lejyonerlere tahsis edildi. Suriyeli milyonlar vatandaÅŸlıktan çıkarılırken ithal militanlara vatandaÅŸlık verilecek. Benzer uygulama, PYD için Irak, Türkiye ve Avrupa’dan gelen terör mensupları içinde geçerli olacak. Dün kabul edilen yasa çerçevesinde yabancı temsilciliklerden pasaport verilme uygulaması da durduruldu.

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.