Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan açıkça söyledi: YPG'nin muhatap alınması mutabakata aykırı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile görüşmesinden önemli satır başları



ABD BaÅŸkanı Trump: Beyaz Saray'a yaptıkları ziyaret çok büyük onur verici bizim için. Türkiye soÄŸuk savaÅŸ içerisinde de kayda deÄŸer bir mücadele etmiÅŸtir. Terörle mücadelede Türkiye'yi destekliyoruz. 

İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLÜ TUTMAMIZ BÖLGESEL BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD Başkanı Sayın Trump ve ekibine şahsım ve heyetime gösterdiği ilgiden dolayı şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Sayın Başkan ile az önce ikili bir görüşme gerçekleştirdik. Köklü geçmişe dayanan ve köklü ilişkileri olan Türkiye ve ABD ilişkilerini ele aldık. Türkiye ile ABD arasındaki bağlar ve müşterek menfaatler ve demokratik haklar çerçevesinde gelişmiştir. Araızdaki ilişkileri güçlü tutmamız karşılıklı çıkarlarımızın yanında küresel barış için de önemlidir.

YPG/PYD HANGÄ° ÃœLKE TARAFINDAN OLURSA OLSUN MUHATAP ALINMASI MUTABAKATA AYKIRI

Esasen ABD ile BM NATO ve G-20 gibi kilit kuruluÅŸlar içinde zaten yakın iliÅŸklier içerisindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu platformlar babÅŸta olmak üzere her alanda diyalog ve dayanışmamızı daha da arttırmakta kararlıyız. Ben bu ziyaretimizi tarihi bir dönüm noktası teÅŸkil edeceÄŸine inanıyorum. Ekonomi ticaret yatırım enerji ve savunma sanayi alanlarında iÅŸbirliÄŸimizi arttırma konusunda hem fikiriz. DEAÅž baÅŸta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem arz etmektedir. Ortak geleceÄŸimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ortak hareket etmek zorundayız.  Bölgemizin geleceÄŸinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa losun muhatap olarak alınması mutabakatımıza kesinlikle uygun deÄŸildir. Terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin etnik yapısını deÄŸiÅŸtirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz.  Suriye Irak Yemen ve Libya'daki kaosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedeceklerdir. Ä°ki müttefikin dayanışma ve yakın iÅŸbirliÄŸi eli kanlıları bertaraf etmek için kafidir.

FETÖ'NÜN İADESİNİ İSTEYECEĞİM

Sayın BaÅŸkan'a daha önce de söylediÄŸim gibi 15 Temmuz'un faili FETÖ konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceÄŸim. 

ESED REJÄ°MÄ°NE OLAN TUTUMU YERÄ°NDE BULUYORUZ

Sayın Trump'ın seçim zaferi Türkiye'nin de içinde bulunduÄŸu dönemde yeni beklentilerin doÄŸmasına umutların filizlenmesine yol açmıştır. Biz yeni ABD yönetiminin bu umutları boÅŸa çıkarmayacağına inanıyoruz.  Bil hassa Suriye rejiminin son kimyasal saldırısı sonrası tutumunu çok yerinde buluyoruz. Bugün temelleri atılan yeni dönemin ülkelerimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

ERDOÄžAN'DAN TRUMP'A DAVET

Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Edoğan'ı ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Trump'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da davet geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Sayın Başkan'a nazik daveti ve konukseverliği için teşekkür ediyor kendisini de ailesi ile birlikte en yakın zamanda ülkemde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımı belirtmek istiyorum' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.