Sosyal Medya

Güncel

Darbeci 'Analiz Harbiyeli' ilk duruşmada gözlemci istedi

Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç, yargılanmaya başlandığı ilk duruşmada mahkemeye Avrupa Birliği'nden gözlemci katılmasını talep etti.



KırÅŸehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya 5 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ömer Kulaç ile KırÅŸehir Barosundan görevlendirilen avukat katıldı.

Ä°fadesi alınan Kulaç, "Bu ne mahkemesi, biz burada ne yapıyoruz, avukatım yok, bu yüzden savunma yapmak istemiyorum. Bu avukatı istemiyorum." dedi.

Mahkeme heyetinin, "Baronun görevlendirdiÄŸi avukatın var. Ä°ki hafta önce iddianameyi almadın mı?" ÅŸeklindeki ikazı üzerine Kulaç, kendisinin belirleyeceÄŸi bir avukat olmadan savunma yapmayacağını söyledi.

"AB'DEN GÖZLEMCİ İSTİYORUM"

Ä°ddianameyi aldığını ve okuduÄŸunu ifade eden Kulaç, "Savunma yaptığım duruÅŸmaya Avrupa BirliÄŸi'nden bir gözlemcinin katılmasını istiyorum. Mahkemede savunma yapmak için süre talep ediyorum." diye konuÅŸtu.

İSTEĞİ REDDEDİLDİ

Sanığın savunma yapması için duruşmayı erteleyen mahkeme heyeti, AB'den gözlemci katılmasının davanın esasına bir etkisinin olmayacağı, yargılamanın tutuklu yapıldığı, gözlemcinin katılmasına kadar geçecek sürenin yargılamayı uzatacağı ve delillerin büyük oranda toplanmış olması gerekçesiyle Kulaç'ın talebini reddetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.