Sosyal Medya

Güncel

AB'den Myanmar'a 12 milyon avroluk yardım paketi

12 milyon avroluk yardım paketi ayrılan Myanmar’da Budist yönetim tarafından Müslümanlara uygulanan baskı insani yardım ulaşımını da engelliyor



Avrupa BirliÄŸi’nden resmi bir görevli ilk kez Myanmar’da Arakan eyaletini ziyaret etti.

Avrupa BirliÄŸi Komisyonunun Ä°nsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Ãœyesi Christos Stylianides, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanların yer deÄŸiÅŸtirmeden muzdarip olduÄŸunu belirterek, “Zor durumda olan Arakan Müslümanlarına yardım çok önemli” dedi.

Myanmar'da Arakan’a giden ilk AB Komisyonu üyesi olan Stylianides, ziyaretin ardından AB'nin Güney ve DoÄŸu Asya ile Pasifik ülkeleri için oluÅŸturduÄŸu 27 milyon avroluk bir paket kapsamında, Myanmar'a 12 milyon avroluk kaynak ayrıldığını duyurdu.

Bölgedeki duruma iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan Stylianides, Myanmar’daki son ÅŸiddet olaylarının insani ihtiyaçların ulaşımı konusunda sorunlara neden olduÄŸunu söyledi.

Stylianides, yetkililerin bölge için bir gıda güvenliği ve beslenme stratejisi geliştirdiğini, fakat yardım kuruluşlarının bölgeye daha rahat erişiminin sağlanması gerektiğini belirterek, "İrade dışı yer değiştirmelerden muzdarip Arakan Müslümanlarına yardım etmek ve özellikle geçimlerini desteklemek gerekiyor." ifadesini kullandı.

Myanmar'da 220 bini zorla yerlerinden edilmiÅŸ olmak üzere yarım milyondan fazla insanın yardıma ihtiyacı var. Bölgedeki Müslümanlar, Budist yönetimin uyguladığı ÅŸiddet ve baskı nedeniyle evlerini terk ederek komÅŸu BangladeÅŸ'e kaçmak durumunda kalıyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.