Sosyal Medya

Güncel

Yunanlar: Bora füzesi ülkenin ortasına kadar ulaşır

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'da bir TV kanalında konu edilen Türkiye'nin Bora füzesi Yunanları oldukça endişelendirdi.



Türkiye'nin savunma sanayiisinden geçtiÄŸimiz hafta yaÅŸanan geliÅŸmeler komÅŸu Yunanistan'ı oldukça korkutmuÅŸa benziyor.

Bir TV kanalında Karadeniz'de baÅŸarıyla test edilen Bora füzesi ve Milli Savunma Bakanı Fikri  Işık'ın açıklamaları eÅŸliÄŸinde verilen görüntülerde; Türkiye'nin füzelerinin Yunanistan'ın ortalarına kadar ulaÅŸması ve yeni silahlarımızdan bahsedilip önlem alınılması gerektiÄŸi ifade ediliyor.

Ä°ÅŸte o programda konuÅŸulanlar;

"TÜRKİYE'NİN KENDİ SİLAHINI ÜRETMESİ ÇOK SIKINTILI"

"Savunma Bakanı Türkiye'nin kendi füzlerini ürettiÄŸini söyledi ve füzelerin önce Ege'ye sonra Karadeniz'e atıldığını söyledi. Bakan canlı yayında açıklama yaparken de füzenin görüntüleri verildi. Türkiye, bu alanda çok büyük bir ön çalışma yapıyor, kendi silahını üretiyor. Bu çok sıkıntılı bir durum.

"BORA FÜZESİ YUNANİSTAN'IN ORTALARINDA AĞIR YARA AÇAR"

Bu füzenin Türkiye-Yunanistan iliÅŸkileri açısından yerini açıklamak lazım. Türk Savunma Bakanı'nın dediÄŸi gibi; ellerindeki füzenin menzili 280 kilometre. Bu füze Ege kıyılarından atılırsa Yunanistan'ın ortalarına doÄŸru ulaşır ve ağır yaralar açabilir. Adalar veya Atina'dan bahsetmiyoruz bile. Bu füze Yunanistan'ın ortalarına kadar ulaÅŸabilir bu yüzden de askeri bir sistemle müdahale edilmeli.

"TÃœRKÄ°YE BU ALANDA BÃœYÃœK GELÄ°ÅžME KAYDEDÄ°YOR"

Türkiye bu alanda çok büyük gelişmeler kaydediyor. Türkler başka bir füze sistemi daha tasarlamış ve bununla gurur duyuyorlar. Aselsan'ın tasarladığı elektromanyetik füze 2014'te tasarlanmaya başlamış ve Savunma Sanayii Fuarı'nda da sergilenmiş."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.