Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan ABD'ye önemli mesaj: İttifak, ihanet kabul etmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’la yapacağı görüşme öncesi PYD ve FET֒yü işaret etti, son mesajını verdi: Biz bu ittifakı Türkiye’nin aleyhine olacak yaklaşımlara boğduramayız.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Çin ziyaretini takip eden gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Ä°ÅŸte ErdoÄŸan’ın mesajları…

ABD’YE ÖNCÃœ HEYET: (Sizden önce Akar, Fidan ve Kalın ABD’de ön temaslar yaptı, Trump’la da görüşüldü. Size nasıl bilgiler verdiler?) Ön heyet Trump ile görüşmedi. Onlar Trump’ın altındaki kiÅŸilerle temas etti. Ön bilgilendirme yaptılar. Bakanımız Bekir BozdaÄŸ’ın ABD Adalet Bakanı ile yaptığı görüşme. Malum ÅŸahsa ait bir bilgilendirmedir. DiÄŸerleriyle yapılanların hepsi Suriye ağırlıklı görüşmelerdir. 

NÄ°HAÄ° GÖRÜŞMEYÄ° BEN YAPACAÄžIM: PYD/YPG bunlarla ilgili olarak Amerika’nın duruÅŸuyla bizim duruÅŸumuzu netleÅŸtirecek yapılsın ki iÅŸimiz kolay olsun diye yapılan adımlardır. Birçok belge sundular. Nihai görüşmeyi biz yapacağız. Ondan sonra da nihai kararımızı vereceÄŸiz. EÄŸer stratejik müttefiksek ittifak içinde karar almamız lazım. Ä°ttifaka gölge düşecekse başımızın çaresine bakmamız lazım.Ä°ttifakı Türkiye’nin aleyhine olacak yaklaşımlara boÄŸduramayız.  

YALANDIR: (ABD’nin PYD’ye verdiÄŸi destek konusunda tartışma var. Önceleri ABD, Türkiye’den DEAÅž’la mücadelede yardım istedi fakat Türkiye önce direndi. ABD de (Obama yönetimi) o sırada PYD’ye yatırım yaptı. Åžimdi bunu kullanmak istiyorlar. Türkiye’nin DEAÅž’la mücadelede yavaÅŸ mı kaldı?) Bu tepeden tırnaÄŸa yalandır. Kim söylüyorsa tamamıyla zırvadır, yalandır, uydurmadır, iftiradır. ABD, DEAÅž tehlikesini  fark etmeden önce, Türkiye bunu fark etmiÅŸ ve ona karşı tavrını en sert ÅŸekilde ortaya koymuÅŸtur. EÄŸer biz bu tavrı ortaya koymamış olsaydık DEAÅž bu bocalamanın içine girmezdi. 

DERSÄ°NÄ° VERDÄ°K: Irak’ta biz mi varız,Irak’ta kim var? Koalisyon güçlerinin başında kim var? ABD var. DEAÅž Musul’a girdi mi, girdi. Ambar’a girdi mi, ne yaptılar? Hiç. Ama orada üssümüze saldırmaya yeltendiler, biz derslerini verdik. Oradaki üssümüzü hazmedemediler. Biz dedik ki o üs orada kalacak. O üs PeÅŸmerge’yi yetiÅŸtirdi. Ninova Muhafızları orada yetiÅŸti. Kime karşı DEAÅž’a karşı. DEAÅž’a karşı mücadele vermediÄŸimizi söylemek Türkiye’ye ihanettir. Obama yönetiminin iftirasıdır. 

ABD’YE ELEÅžTÄ°RÄ°: Bu dönemde Suriye ve Irak meselesini ne yazık ki burada Trump’ın kucağına bu ÅŸekilde bırakmıştır. AÅŸağıda Obama’nın ekipleri var. Onlarla beraber  Irak ve Suriye’ye bakıyor. Burada ne YPG’ye ne PYD’ye ihtiyaç yok. Bunlar terör örgütüdür. DEAÅž ile mücadele için YPG ile iÅŸbirliÄŸini ÅŸart telakki etmek, aslında koalisyonun ve ABD’nin itibarını yok etmektir. 

Ä°HTÄ°YAÇ YOK: Bu mücadeleyi bizler, NATO’da birlikte olduÄŸumuz güçlerle bu bölgedeki diÄŸer ülkelerle Suudi Arabistan baÅŸta olmak üzere Katar, Lübnan, Ãœrdün hep beraber   yapabiliriz. Bu terör örgütüne ihtiyacımız yok. Biz bunu, Cerabslus, Dabık, Rai, El Bab’da ispat ettik. Mümbiç’te ve Rakka’da da ispat ederiz.  Ama söylediklerimiz ne yazık ki baÅŸta Obama olmak üzere ilgi uyandırmadı. 

HADDÄ°NÄ° BÄ°LMEZLERÄ°N OYUNU: Trump bir açıklama yaptı ki bu bizim Obama’ya teklifimizdir. Dedik ki, eÄŸit donat olayını biz yaparız. UçuÅŸa yasak bölge ilan edelim dedik. Aynı zamanda terörden arındırılmış güvenli bölge olsun dedim, bu benim ilk yaptığım açıklamadır. Trump da benzer açıklamayı yaptı. Biz bir taraftan da Özgür Suriye Ordusu’na eÄŸitimini veriyoruz. Biz bu sayıyı daha da artırmak suretiyle SGD’ye SDF’ye ihtiyaç yok. Gerekirse ayrıca destek veririz ve meseleyi hallederiz. Ama buna itibar etmediler. Amerika’da bazı haddini bilmezlerin oyunlarıyla, medyanın oyunlarıyla “Türkiye DEAÅž’a karşı gerekeni yapmadı” diyerek iftira etmeye kalkışıyorlar. Bu örgüte karşı en büyük mücadeleyi veren Türkiye olmuÅŸtur.

DEAÅž’IN HEDEFÄ°NDEYÄ°M: DEAÅž’ın hedefinde ben varım. Yayın organlarında benim boy boy resimlerim var. Bu iftirayı atanların bu yayın organlarında resimleri var mı? Yok.  

MÃœCADELENÄ°N GÖSTERGESÄ°: (Bu süreçte çok sayıda ÅŸehitlerimiz var.) DoÄŸrudur. Bu da bizim mücadele ettiÄŸimizin göstergesidir. DEAÅž’ın Ä°slam’la yakından uzaktan ilgisi olmadığını defaatle söylemiÅŸim. Bunlar Ä°slam için bir kara lekedir. Bir gölgedir.  Ä°slam’da böyle bir örgütlenme olamaz.  

BU Ä°Åž UZADI: (Trump ile görüşme nokta mesafesinde olacak dediniz. Åžimdiye kadarki görüşme turlarında belirleyici görüşme mi olacak dediniz?) Ä°nÅŸallah, ona dayanarak söyledim. Bu iÅŸ çok uzadı. Artık daha fazla uzatmayı tahammülümüz yok. Niye yok, bakın 3 milyon insan Türkiye’de. EÄŸitimden saÄŸlığına her ÅŸeyi A’den Z’ye bize ait. Biz ne zamana kadar bunu yapacağız. 25 milyar doları bulduk.  Bazı çareler bulmamız lazım. Åžu anda vatandaÅŸlığa alma konusunu gündeme getiriyoruz. Ana muhalefetin başındaki ülkenin kendi vatandaÅŸları aç diyor. EÄŸer iÅŸe gelme noktasında vasıflara haizse sen onu iÅŸe alırsın kaçak mı çalıştırırsın adam doktor adam mimar. Açalım önünü adam çalışsın. Kaçak olarak çalıştıramazsınız. VatandaÅŸlık verdikten sonra çalışma imkanı verirsiniz.  Biz kayıt altına alalım istiyoruz. Bu ÅŸekilde kamplarda çok insan var.  

 

 
 

O SÖZLER ÇOK ÇİRKİN

SPESÄ°FÄ°K DEMEYELÄ°M: (Çin ile suçluların iadesi konusuna anlaÅŸma imzalandı. Spesifik iade söz konusu olacak mı? Özellikle aranan bazı FETÖ’cüler var mı? Onların istediÄŸi var mı?) Spesifik demeyelim de içeriÄŸinde ifade ettikleriniz de söz konusu. Gerek BM mülteciler yüksek komiserliÄŸi kapsamında olanlar var. AB kapsamında olanlar var. Bunun dışında kalanlar ilk etaptadır. Onun dışında olanlar bir iadeye müsaitse olur. Bunun dışında yasal olarak verilmesi olanlar varsa verilebilir

OLAY YARGIDA: (Atatürk’le ilgili tartışma oldu. Afet Ä°nan ile iliÅŸkisi, yakışıksız, annesiyle ilgili sözler söylendi. Tepki oldu, yargı süreci baÅŸladı. Nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz.) Olay çok çirkin.Annelerin eÅŸlerin bu iÅŸe karıştırılması son derece çirkin. Olay yargı sürecine girdiÄŸi için kendimi yargı yerine koymak suretiyle deÄŸerlendirmem doÄŸru olmaz.  

‘CAN’LA DÃœNYA TURU

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Çin ve ABD gezilerine devlet filosuna yeni katılan “CAN” uçağıyla gitti.  VIP Airbus A340-500 tipi dört motorlu uçak, 17 bin 700 kilometrelik menziliyle dünyadaki tüm noktalara duraksamadan uçabiliyor. TC-CAN tescili verilen ve burnuna CAN yazılan uçağın toplam kabin alanı 140 metrekare. Koltuk kapasitesi ise 56. Kabin 6 bölümden oluÅŸuyor. Ä°lk bölüm, toplantı salonu veya çalışma ofisi olarak kullanılıyor. Hemen arkasında ikramın yapıldığı bir sosyal alan yer alıyor. Kabinde ayrıca bir yatak odası var. Ä°ki ayrı salonun hemen arkasında biri 26, diÄŸeri de 25 koltuklu iki ayrı kabin bulunuyor.

ÇİN’DEN ABD’YE GÄ°DECEK

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 14-15 Mayıs’taki Pekin ziyaretinin ardından Çin’den ABD’ye geçecek. Dünyadaki tüm noktalara duraksamadan gidebilen “CAN” uçağıyla yolculuk edecek olan ErdoÄŸan, 16-17 Mayıs’ta Amerika’da temaslarda bulunacak. Washington’da ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile 16 Mayıs’ta baÅŸ baÅŸa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleÅŸtirecek CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ziyaret çerçevesinde sivil toplum ve düşünce kuruluÅŸları ile iÅŸ adamlarının temsilcilerini de ayrıca kabul edecek.

NOTLAR...

 CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Pekin’deki zirvenin açılışında konuÅŸan 3 dünya liderinden biri oldu. DiÄŸer konuÅŸmacılar, Çin Devlet BaÅŸkanı Åži Cinping ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin.

- CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Pekin’de devlet protokolüyle karşılanan tek dünya lideri oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.