Sosyal Medya

Güncel

Trafik ve HGS cezaları artık e-posta kutunuza düşecek! İşte detaylar...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi planlanan teklifin yasalaşması halinde trafik ve karayollarındaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi birçok idari para cezasını vatandaşlara artık elektronik ortamda göndereceklerini bildirdi.



"e-Tebligat" sisteminin 1 yıldır başarıyla uygulandığını vurgulayan Ağbal, sistemi kullanım alanı itibarıyla yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizerek, diğer kamu kurumlarından da sisteme ilgi olduğunu ifade etti.

AÄŸbal, bunun üzerine, geçen günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen yasa teklifine bu konunun da eklendiÄŸini dile getirerek, "Önümüzdeki günlerde Genel Kurula gelecek teklifin yasalaÅŸması halinde baÅŸta Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız olmak üzere ilk etapta Emniyet Genel Müdürlüğü ve diÄŸer bazı kamu kurumları, idari para cezalarını vatandaÅŸlarımıza e-Tebligat sistemi üzerinden ulaÅŸtıracak.” diye konuÅŸtu.

Teklifin yasalaÅŸması ve yapılacak protokollerin ardından trafik ve HGS cezaları gibi birçok idari para cezasını vatandaÅŸlara artık elektronik ortamda göndereceklerini aktaran AÄŸbal, “Böylece hem vatandaÅŸlarımız hızlı ve güvenli bir ÅŸekilde tebligatlarını alabilecek, maÄŸduriyetler ortadan kalkacak hem de kamu idareleri posta masraflarından kurtulacak, 100 milyonlarca lira tasarruf edilecek. VatandaÅŸlarımızın bu sayede idari para cezalarını erken ödemeleri halinde yararlandıkları yüzde 25 oranındaki indirim haklarını kaybetme olasılığı da azalacak.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ÖNCE, VATANDAŞIN ONAYI ALINACAK

Bakan Ağbal, diğer kamu kurumlarının da sistemi ilk etapta kayıtlı 2 milyon 600 bin kişi için kullanabileceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ä°nÅŸallah yasanın yürürlüğe girmesiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla, Emniyet Genel Müdürlüğümüzle protokoller yapacağız ve artık onlar da bu sistemi kullanmaya baÅŸlayacak. Ä°lk baÅŸta sistemde kayıtlı olan vatandaÅŸlarımıza bir bilgilendirme yapacağız ve ‘Ä°dari para cezalarını da bu sistem üzerinden almak istiyor musunuz?’ diye soracağız. Burada vatandaşımızın onayı önemli. BahsettiÄŸim kurumlar, söz konusu tebligatlarını rızalarını beyan eden vatandaÅŸlarımıza yapabilecek. Sistem gönüllü katılıma açık. Dileyen vatandaÅŸlarımız, vergi dairelerimize giderek, sisteme kaydolabilecek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.