Sosyal Medya

Güncel

İngilizler Türkiye'ye sarıldı!

Başbakan Yıldırım, AB’den çıkış sürecini tamamlamaya çalışan İngiltere’nin Türkiye ile ilişkileri gelişmek istediğini bu bağlamda da iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanacağını açıkladı.



Londra’da bulunan BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Mayfair Ä°slam Merkezi’nde kıldığı cuma namazı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ä°ngiltere’de temaslarının detaylarını aktaran BaÅŸbakan Yıldırım, AB’den tamamen kopma aÅŸamasını tamamlamak üzere olan Ä°ngiltere’nin terörle mücadele konusunda Türkiye ile hem fikir olduÄŸunu açıklarken, BaÅŸbakan May’in ticareti ve siyasi iliÅŸkileri geliÅŸmesi yönünde talepte bulunduÄŸunu ifade ederek, “Brexit kararından sonra özellikle bölgede ve Türkiye ile iliÅŸkilerde daha etkin olmak istiyor, Türkiye ile daha yakın iÅŸ birliÄŸi yapmak istiyor. Biz de bu iÅŸ birliÄŸine açığız. Ä°ngiltere ile serbest ticaret anlaÅŸması imzalayacağız” dedi.

İLİŞKİLER ZARAR GÖRÜR

ABD Savunma Bakanı Mattis ile yaptıkları görüşmenin de konuÅŸulanları da aktaran BaÅŸbakan Yıldırım, ABD’nin PKK’ya olan desteÄŸi nedeniyle rahatsızlıklarını ifade ettiÄŸini, ABD’nin bu kararından geri adım atmasını istediÄŸini belirterek, “Türkiye’nin bu konudaki görüşü çok açık ve net. YPG/PYD, Türkiye için PKK ne ise aynıdır, terör örgütüdür. Dolayısıyla terör örgütüyle bir baÅŸka terör örgütü yok edilemez. Bu, ciddi devletlere yakışan bir iÅŸ deÄŸil. Bu rahatsızlığımızı uzun zamandan beri Amerika’ya bildiriyoruz. Onlar da tabii bu gelinen noktadan mutlu deÄŸiller, bunu da ifade ettiler. Bir mecburiyet olduÄŸundan bahsettiler. Biz buna da katılmıyoruz. Halbuki alternatif de var, çözüm de var. Bir kez daha düşünmelerini ve bu durumun, Türkiye-Amerika iliÅŸkilerine zarar vereceÄŸini ifade ettik” diye konuÅŸtu.

 

DÄ°RÄ°LÄ°Åž POSTASI

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.