Sosyal Medya

Güncel

ABD ile Rusya arasında krize neden olan o kare

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ABD Başkanı Trump ile görüşmesi sonrasında yayınlanan fotoğraflar, iki ülke arasında gerginliğe sebep oldu. Trump ile Lavrov'un samimi bir şekilde fotoğraflarının paylaşılması, ABD tarafında tepkiye yol açtı.



Rusya DışiÅŸleri Bakanı Lavrov’un Beyaz Saray’da ABD BaÅŸkanı Trump’la görüşmesi dikkat çekici bir geliÅŸme oldu. Lavrov-Trump görüşmesinde sadece 1 Rus gazetecinin alınması Rusya’nın tepkisine sebep olurken, görüşme sonrası Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı, ABD’nin ‘yayınlamayın’ dediÄŸi fotoÄŸrafı yayınladı.
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov Beyaz Saray'da bir araya geldi. Trump-Lavrov görüşmesinde sadece 1 Rus gazetecinin salona alınmasına Rusya tepki gösterdi. Ancak Rusya’nın hamlesi gecikmedi. Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı, iddiaya göre, ABD’nin yayınlanmasını istemediÄŸi kareleri paylaÅŸtı.
 
Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Zaharova, “ABD medyası bağımsız deÄŸil” dedi. Zaharova, ABD medyasındaki tartışmaları ironiyle yorumlayarak, çıkan tartışmalarla ilgili "entelektüel ızdırap" dedi. Rusya tarafından yayınlanan görüşme fotoÄŸraflarına deÄŸinen Zaharova, “Bu fotoÄŸrafların yayınlanmasını ABD istemedi” dedi.
 
“ABD Basını Lavrov’un ziyaretiyle ilgilenmedi”
 
Zaharova, görüşmenin basına kapalı yapılmasının ev sahibi Beyaz Saray’ın kararı olduÄŸunu aktarırken, ABD basının tepkisini, histeri, sinir bozukluÄŸu ve Amerikan medyasının bağımsız olmayışının göstergesi olarak eleÅŸtirdi. Zaharova, Amerikan gazetecilerinin Lavrov’a yönelik sorularının ABD seçimleri sırasındaki Rusya ’müdahalesi’ ve FBI Direktörü James Comey istifasına iliÅŸkin olduÄŸunu, bu nedenle Lavrov’un ziyaretiyle pek ilgilenmediklerini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.